Print

Intensive - Reconnecting to The Divine Feminine

1925088 10203414064740959 1706043440735400534 n'De weg naar de Nieuwe Aarde is eenvoudig.
Geen schuld. Geen schaamte. Geen spijt. Het zij zo.'

~ Maria Magdalena ~

Nieuw in de praktijk is de Intensive, een intensief traject naar bewustwording van je innerlijke wijsheid en intuïtie... Een pad van transformatie, zelfrealisatie en bewustzijnsontwikkeling... bewust worden dat in je hooggevoeligheid werkelijk je kracht ligt...

We werken aan het helen van jouw verbinding met de Vrouwelijke Essentie, The Divine Feminine, door het helen van de vrouwelijke wond; de wond op de verbinding met het mannelijk, The Divine Masculine en met het lichaam, The Divine Body...
Intentie is het herstel van de balans in het mannelijk en het vrouwelijk in onszelf… en daarmee doen we het ook in de wereld… hoe mooi is dat?

We komen hiertoe op 7 zaterdagen bijeen, steeds met ongeveer een maand ertussen om te verinnerlijken. Vanwege het veld waar we mee werken en de kwetsbare stukken die zich daarin kunnen aandienen, is het belangrijk dat de groep veilig en vertrouwd is. De groep is daarom klein en bestaat uit 4, maximaal 6 deelnemers.

We werken op de zogenaamde diepere lagen, waar we vaak een behoorlijke lading op hebben zitten. Het is dus belangrijk dat je bereid bent om die lading aan te kijken en om verantwoordelijkheid te nemen voor je leven en alles wat zich daarin afspeelt. Of in ieder geval de bereidheid en de intentie om dat te onderzoeken. En dat je beschikt over een gezonde mate van zelfreflectie, zodat je je eigen triggers gaat herkennen en omarmen in plaats van deze te projecteren op de buitenwereld. Met andere woorden: het is van belang dat je de bereidheid hebt om je identificatie met het ego los te laten…

Verbinden met en het belichamen van de Vrouwelijke Energie vraagt transparantie: geen rollen, geen maskers, geen beschermingsmechanismen, geen verdedigingsmechanismen, geen dogmatisch denken, geen schuld, geen spijt, geen schaamte… geen doen, maar zijn. In de Intensive loop je het pad naar vrouwelijke heelwording en wordt alles wat je ervan weerhoudt dit te belichamen, opgedrukt.

Dit klinkt misschien wat zwaar, dat is het ook, maar alleen voor het ego… ;-)

Wat gaan we doen?

 • Vertrekpunt is ieders hooggevoeligheid. Iets wat je waarschijnlijk tot nu toe eerder als last hebt ervaren dan als de kracht die het is. Door er vrienden mee te worden, leer je je Wezen steeds beter kennen en je beschermingsmechanismen af te leggen. Dan kunnen de poorten naar jouw Essentie en de Lichtwereld zich openen en kun jij je er weer mee verbinden.
 • De kracht van intentie leer je kennen in een rituelen en ceremonies vanuit de Incamystiek bijvoorbeeld om wensen te manifesteren.
 • Omdat je waarschijnlijk stevig geankerd bent in je ratio, onderzoeken we waar jouw ego je ervan weerhoudt je ware zelf te zijn. Welke overtuigingen jij bewust en onbewust met je meedraagt die die niet meer kloppen en die jou het moment doen ontvluchten. Dit doen we in de dialoog, maar ook en vooral met behulp van de energetische hulpmiddelen die de laatste jaren op mijn pad zijn gekomen om die diepe stukken te aanschouwen. Hulpmiddelen die zo heerlijk aan de mind voorbij gaan en het leven uiteindelijk zo oneindig veel mooier, makkelijker en eenvoudiger maken…
 • Je maakt bewust contact met je lichaam om je weer met haar te verbinden en te leren haar taal te verstaan. Eenvoudige en toegankelijke yogahoudingen maken deel uit van de Intensive.
 • En omdat het voor vrouwen oh, zo belangrijk is om weer een referentie te hebben bij hoe het voelt om gedragen te worden door het mannelijke, is een Plava-sessie onderdeel van het traject. Plava is een bijzondere vorm van holistisch lichaamswerk. Een intense, doch liefdevolle en geborgen manier van aanraken, loslaten en aarden die doorwerkt in de diepere lagen van lichaam en geest. Het is een behandeling waarbij je wordt gedragen. Letterlijk. Op handen en voeten. Ondersteboven. Loslaten, overgave en totale ontspanning… tot in het onderbewuste. Om je te herinneren hoe het is om in overgave te zijn… en aangeraakt te worden door het mannelijk…

Het doel van dit alles is weer contact te kunnen maken met de buik, de Vrouwelijke Essentie, dat zachte, kwetsbare maar oh zo krachtige centrum… zodat je jezelf weer kan toestaan om die diep vrouwelijke stroom tot leven te wekken en te belichamen. In jezelf, voor jezelf en voor het collectief… Want door deze stukken in onszelf te helen, helen we ze in de wereld en maken we het veld vrij voor het collectief... Lichtwerk dus…

Deze intensive is voor iedereen die:

 • Vertrouwd is met persoonlijke processen en spiritualiteit.
 • Verlangen voelt naar meer inzicht, verdieping, heling, transformatie en zelfrealisatie.
 • Zich de verbinding wil her-inneren met de Lichtwereld en de Bron en die weer wil belichamen.
 • Weer vanuit zijn centrum wil gaan leven, bij jezelf, in verbinding met de Aarde en je lichaam, zodat je kunt gaan Leven in plaats van overleven.
 • Een ander perspectief wil op de werkelijkheid, één waarin je geen slachtoffer bent, maar een bewuste schepper daarvan zodat je je realiteit weer in eigendom kunt nemen… je bent in de wereld, maar niet meer van de wereld.
 • Bereid is volledige verantwoordelijkheid te nemen voor zijn proces, zijn leven en alles wat daarin verschijnt…

De Intensive kent geen vastomlijnd programma. Ik werk vanuit en in het moment en volg daarin waar de energie naartoe wil en wat er vanuit de groepsenergie gevraagd wordt. Het traject bestaat vooralsnog uit 7 bijeenkomsten (van 10 tot 16 uur) met tussenpozen van ongeveer een maand, 2 persoonlijke sessies (1 intake en 1 ter afronding) en 1 Plava-sessie.

Eigen verantwoordelijkheid

Mijn sessies en activiteiten zijn gericht op het aanraken van de diepere lagen in je bewustzijn. In het aanbieden van mijn activiteiten ga ik ervan uit dat er bij jou als cliënt/deelnemer enige ervaring is wat betreft persoonlijke- en bewustzijnsontwikkeling. Dat je je Hart kunt openen naar je projecties en dat je over voldoende zelfreflectie en zelfkennis beschikt om ego-projecties te herkennen. Het is belangrijk, als je je inschrijft voor een activiteit of een afspraak maakt voor een persoonlijke sessie, dat je je bewust bent, dat je zelf verantwoordelijk bent voor alle processen die eventueel opgeroepen worden.

Bij inschrijving voor een cursus, workshop of andere activiteit vraag ik je een verklaring voor akkoord aan te vinken. Dit is niet bedoeld om je af te schrikken of om verantwoordelijkheid af te schuiven, maar om je (extra) bewust te maken van wat je aangaat en waar je in stapt.

Praktische informatie

Duur:        7 zaterdagen (10-16 uur), 2 persoonlijke sessies en 1 Plava-sessie
Groep:      4, maximaal 6 deelnemers
Bijdrage:   zie uitwisseling/tarieven
Data:        zie de agenda

Inschrijven kan via het inschrijfformulier

Reacties op de Intensive...

 Voor mij is de intensive een ont-dekkingsreis naar wie ik ben. Een veilige plek waar ik me mag omringen met vrouwen en zo mag leren of beter gezegd, me weer vrouw durf te voelen. De weg waarin ik steeds meer mag en durf te voelen van wat er in mij speelt en me zo mag verbinden. En misschien voor mij wel het grootste kado het moment waarop ik me weer ben gaan verbinden met het leven, het universum. En het zware (depressie) los kon gaan laten.
Het is spannend maar ook zo fijn.
En Germaine jou zorg, je liefde en energie maken dat ik me veilig voel

Ik ervaar de cursusdagen iedere keer weer als een warm liefdevol bad. Werkelijk voeding voor Hart en Ziel.  Het voelt voor mij als thuis in mezelf komen. Wat een verademing om al die ego laagjes af te leggen!:-) Alles mag er zijn dat voelt fijn en ik voel me veilig om alles er ook te laten zijn...
Het ondersteunt heel mooi bij het diepe transformatie proces waar ik inzit! Heb al veel los mogen laten wat niet meer dient, nieuwe mooie inzichten gekregen en steeds dichter naar de kern, mijn ware Zelf.  En wat een krachtige en mooie tools krijg je aangereikt! Zuiver, warm en liefdevol wordt je begeleidt tijdens de soms pittige stukken die ernaar boven komen. De impact van de cursusdagen en de nawerking ervan gaat beyond words!

Lieve Germaine,
De Intensive was een prachtige weg. Workshops met mooie meditaties en inwijdingen, die inzichten gaven.
Een groep waarin we hebben mogen delen met elkaar, leren van elkaar. Een weg waarin ik weer meer heb mogen ontdekken wie ik werkelijk ben. Een weg die ik ga vervolgen. Tijdens de maanden van de intensive heb ik voor mezelf ontdekt dat ik mijn gevoel kan verwoorden in gedichten, en dat steeds als ik deze herlees ik er weer iets nieuws in mag ontdekken. En ook dat deze teksten mogen worden gelezen door anderen...
Liefs, Yvette

Vertrouwen in overgave.

De duizelingen voel ik door mijn lijf,
het gevoel van de ruimte om me heen verliezen.
Toch durven loslaten
en vertrouwen dat de Aarde me zal dragen.

De golven van verkrampingen waarnemen,
de pijn van binnen die me overweldigt.
Toch durven loslaten
en vertrouwen dat de zon me zal ontspannen en verwarmen.

Mijn keel knijpt zich dicht,
mijn adem en stem lijken te verdwijnen.
En toch durven loslaten
en vertrouwen dat de lucht om me heen me zal doen leven.

Angst de weg te volgen die de mijne is,
en de keuzes te maken die mijn innerlijke stem me influistert.
En toch durven loslaten
en vertrouwen dat de engelen me zullen beschermen en leiden.

Overgave in vertrouwen.

Prachtig  hoe je ons begeleidde in een veilige omgeving, zonder te oordelen én zonder te werken naar een vooraf persoonlijk gesteld doel. Dat laatste geeft rust. Nu is het inderdaad aan mij /ons om wat hebben geleerd, toe te passen in het dagelijks leven. Zal niet altijd makkelijk zijn, (ik weet zeker dat jij er altijd voor ons zal zijn als we het even niet meer "weten") maar wat een bijzondere weg zijn wij ingeslagen.
Heel veel dank en liefs

Germaine,
Dankbaar dat ik heb besloten om deel te nemen aan de workshop "Reconnecting to the Divine Feminine".  Vaak zei je tegen ons "laat het allemaal los , hetgeen opgeslagen is de cellen, laat het verdriet los, gééf jezelf dat cadeau!!". Echter Germaine, een nóg gróter geschenk aan jezelf is deze workshop (of een consult) bij jou te volgen. Zo mooi om te ervaren hoe ikzelf een proces ben aangegaan, dat mijn leven verrijkt. Ook zo mooi om dát te mogen zien bij de andere deelnemers.

Lieve Germaine
Bedankt voor je onbegrensde wijsheid
en het pad dat je voor mij hebt gebaand
(pad banen = resoluut doordringen tot de kern/een pad maken waar er geen was/een opening maken voor jezelf)

'Op Weg...'

Niet tot de kern
maar wel veel dichter
Niet zonder zwaarte
maar wel veel lichter
Niet grenzeloos
Maar ik voel veel meer ruimte
Opnieuw geboren in mijn lijf
Meer welkom in mijn leven

Wat leeft en bestaat

trekt aan mij voorbij
Ik ervaar de pijn
en voel de angst
Zij zijn echt van mij
Mijn lichaam vertelt een oud verhaal
Ik kan nu stil blijven staan
en mijzelf vergeven
(en) lichter verder leven

Het resoneert

of nog niet helemaal
dit is mijn toon
Ik heb de roep van mijn ziel verstaan
Niet een totaal nieuw lied

Maar het lied van verlangen
is vervangen
Ik kan stil zijn
bij wat is
Ik ben op weg
Naar binnen

Anouchka (Reconnecting to the Divine Feminine...)

Terug naar vertrouwen
Met alle wijsheid en kennis beschikbaar
Voor creeren wat je maar wil,
Vervuld van de schoonheid en eenvoud van de aarde

Lieve Germaine,
Diep dankbaar voel ik mij dat ik mocht helen in je mooie, zuivere energie die je brengt.
Liefs

Lieve Germaine,
Al vele mooie ervaringen heb ik mogen ervaren met jou. Vandaag was weer een mooie aanvulling om verder te gaan op mijn pad.
Dankjewel xxx

. Posted in Workshops

Inspiratie...

voor jou | ouders | leerkrachten

The Divine Feminine...

'and i said to my body, softly
'i want to be your friend'.
it took a long breath and replied,
'i have been waiting my whole life for this...'
~ Nayyirah Waheed ~

262295 181749958546014 153255074728836 430679 2351537 n

Darkness cannot drive out darkness,
Only Light can do that.
Hate cannot drive out hate,
Only Love can do that...
~ Martin Luther King jr ~

Nieuwsbrief