Print

(Hoog)gevoeligheid

IMG 783301315412319'He who knows others is wise. He who knows himself is enlightened.’
~ Lao-Tzu ~

(Hoog)gevoelige mensen staan veel meer open voor prikkels van buitenaf dan mensen die minder gevoelig zijn. Hoewel het je kracht is, ervaar je dat meestal niet zo, omdat we in het dagelijks leven alleen maar bezig zijn al die prikkels buiten te houden zodat het 'leefbaar' blijft. Je bent aan het overleven.

En je ontwikkelt beschermingsmechanismen. Mechanismen die je weliswaar de dag door helpen, maar die je er ook van weerhouden om te ontspannen in het moment en werkelijk jezelf te zijn. Ze beschermen je en tegelijkertijd beperken ze je.

Zo is bij (hoog)gevoelige mensen is de mind, de ratio, het ego vaak sterk ontwikkeld om tegenwicht te kunnen bieden aan de overvloed aan impulsen; als je in je hoofd zit, zit je niet in je lichaam en hoef je dus niet te voelen.

Omdat het ego, het denken, getriggerd wordt door angst (om niet goed genoeg te zijn, om verlaten te worden, om iets te verliezen, voor overgave, etc.), ofwel een deel van jou wat niet in Liefde is, gaan we daar naar op zoek. Hoe ver we daarbij (kunnen) gaan, bepaal je zelf, jij houdt altijd de regie. Door vanuit Liefde en Eenheid naar een trauma te kijken, kan het oplossen en kun jij jezelf vrijmaken van de beperking die dit met zich meebracht. Je hoeft het immers niet meer te beschermen... Mijn intentie is het vinden van de oorspronkelijke wond, de wond die ervoor zorgt dat dit trauma zich in levens herhaald. Als je die uitzuiverd, volgt de rest namelijk vanzelf...

Je kunt dan steeds meer in je kracht gaan staan, in Liefde en hoeft niet meer weg te kruipen voor overweldigende indrukken, je hoeft je niet meer kleiner te maken. Wanneer jij in je kracht staat, neem je alles om je heen mee in het Licht en de Liefde die je bent en kun je je eindelijk overgeven aan jouw Zijn...

. Posted in HSP

Namasté...

Germaine 1klein

My Soul recognizes Your Soul.
I honour the place in You where the entire Universe resides.
I honour the Love, Light, Truth, Beauty & Peace within You because it is also within Me.
In sharing these things we are united... We are the same...
We are One...

 Buddha was not a Buddhist, Jesus was not a Christian, Muhammed was not a Muslim.
They were Teachers
who taught Love.
Love was their Religion.

for those with eyes to see...

Inspiratie...

voor jou | ouders | leerkrachten

The Divine Feminine...

'and i said to my body, softly
'i want to be your friend'.
it took a long breath and replied,
'i have been waiting my whole life for this...'
~ Nayyirah Waheed ~

262295 181749958546014 153255074728836 430679 2351537 n

Darkness cannot drive out darkness,
Only Light can do that.
Hate cannot drive out hate,
Only Love can do that...
~ Martin Luther King jr ~

Nieuwsbrief