Print

Wat gaan we doen...?

DSC 0169It is not what you look at that matters, it is what you see...
~ Henry David Thoreau ~

In de Reconnecting to the Divine Feminine- Retreat werken we aan het helen van de vrouwelijke energie, in onszelf en daarmee in het collectief. We helen dat wat jou ervan weerhoudt om deze energie te belichamen, om in het moment aanwezig te zijn, stevig gegrond, in je buik in plaats van je hoofd. Dit geldt overigens voor vrouwen én voor mannen… We werken hiertoe samen met de energieën van het centrum, de Lichtwereld en de oeroude wijsheid van de Inca-sjamanen.

Despacho ceremonie
We starten de week met een Despacho ceremonie, een bijzonder ritueel. Een Despacho wordt in de Incatraditie gebruikt voor healing, initiatie en bij belangrijke overgangen in een menselijk leven zoals geboorte, huwelijk en sterven. Op een papier wordt een symbool gecreëerd met behulp van coca- of rozenbladeren. Op dit symbool, bijvoorbeeld een cirkel of een hartvorm, komen kleurrijke etenswaren en bloemen die allen een eigen betekenis hebben en symbool staan voor onze dankbaarheid en intenties. Het Despacho is een geschenk aan het Universum en Moeder Aarde uit dankbaarheid voor alles wat we ontvangen in het leven. In de Andes wordt dit Ayni genoemd, de heilige wederkerigheid, een oorspronkelijk begrip van samenwerking met je omgeving om de balans te behouden tussen geven en ontvangen. Het is een oeroude, helende ceremonie die helpt om wensen te manifesteren, waarbij je geeft, voordat je ontvangt.

Tijdens de ceremonie mag je ook jouw wensen en gebeden meegeven. Je wensen mogen overal betrekking op hebben, bijvoorbeeld: begeleiding of genezing, steun voor projecten, innerlijke groei, een diepere verbinding met je hart en je ziel, ondersteuning op je levenspad, het bekrachtigen van nieuwe intenties of het creëren van nieuwe initiatieven in je leven, bv. een nieuwe woonplek, werk, start van een bedrijf of praktijk, etc.. Voor de wensen gelden een paar eenvoudige spelregels: formuleer ze zonder te hechten aan de uitkomst (bijvoorbeeld een wens voor een ander huis, maar niet specifiek welk huis), vraag in positieve zin (dus dat wat je graag wilt en niet dat wat je niet wilt) en wens alleen voor jezelf en niet voor een ander…

Ook mag je een persoonlijk voorwerp aan het Despacho toevoegen. Iets dat symbool staat voor jouw intentie, voor jouw persoonlijke thema deze week. Voorbeeld: een bloemetje, een veer, een takje, een kaarsje, wierook, een bloemknop, zaden, bessen, een briefje of tekeningetje, etc.. Voor de voorwerpen geldt dat ze klein zijn (maximaal 5x5 cm), brandbaar en milieuvriendelijk. Aan het eind van de ceremonie reinig ik je energieveld met het Despacho en offeren we het Despacho aan het vuur. Er mag dan een kracht die je nog had bij je geboorte bij je terugkomen waardoor transformatie en heelheid kan plaatsvinden.

Vuurceremonie
In de loop van de week doen we ook een Vuurceremonie. Hierbij kun je bijvoorbeeld iets waar je tegen aanloopt aan het Vuur geven voor transformatie. Je kunt ook ter voorbereiding op de Vuurceremonie nadenken over iets wat je wilt transformeren, iets wat je wilt loslaten en waar je hulp bij kunt gebruiken. Voor de Vuurceremonie neem je een stukje hout, een stokje of iets anders wat voor jou symbolisch (maar wel milieuvriendelijk en brandbaar) is mee. Je kunt het ook opschrijven. Zie deze ceremonie als een opening om bepaalde gewoonten en patronen te helen en laat het universum voor de details zorgen.

De Nusta's
Het is mijn intentie om tijdens de week een aantal rites van de Nusta Karpay met je te delen, die van Dona Mujia en Maria Sakapana verbonden met het 2e en 5e chakra. De rite verbonden met het 2e chakra helpt om je ego te transformeren. Voor deze rite neem je voor jezelf een mooie, RODE roos mee…

Lichaamswerk
De vrouwelijke energie is bij uitstek verbonden met het fysieke lichaam. Het lichaam waar we vaak nauwelijks nog in aanwezig zijn, laat staan dat we er contact mee hebben. Maar wat wel je basis vormt, je fundament in deze realiteit. Om de energie weer te laten stromen, de energieën waar we mee werken te gronden en om meer in contact te komen met je lijf is het mijn intentie wat lichte yoga/do-in oefeningen te integreren in het programma. Het nivo is zodanig dat iedereen hieraan mee kan doen, ieder op zijn/haar eigen nivo/tempo. Het is fijn als je hiervoor makkelijk zittende (yoga)kleding meeneemt. In het centrum zijn matten aanwezig, maar heb je zelf een yogamat, dan adviseer ik je om die mee te nemen.

En net als vorig jaar reist de liefdevolle aanraking van Jaap Bresser met ons mee om Plava-sessies te geven. Ik ben daar blij mee, omdat zijn sessies je eraan herinneren hoe het voelt om liefdevol aangeraakt en gedragen te worden door de mannelijke essentie. Een energie die we in zijn geheelde vorm niet zo vaak zien om ons heen maar die we wel nodig hebben te kennen om ons veilig te voelen en te kunnen ontspannen en openen. Ik ben dus heel dankbaar dat zijn aanraking met ons meereist.

Tot slot bevat het programma waarschijnlijk één fruit/sap-dag. Je mag dan de hele dag zoveel fruit/fruitsap eten/drinken als je wilt. Om heel bewust te ervaren hoe het lichaam voelt in een lichte omgeving, gevoed door lichte energie…

Praktisch:

  • Het programma bevat een aantal buitenonderdelen. Ik weet uiteraard niet hoe de weersituatie tegen die tijd is in Noord-Frankrijk, maar hou er qua kleding en schoeisel rekening mee dat we ook enige tijd buiten vertoeven.

  • Er zijn ook een aantal dagdelen die je naar eigen inzicht kunt invullen. Ik ben dan beschikbaar ter ondersteuning van je proces en je kunt dan een sessie Plavayoga ervaren bij Jaap.

  • Voel je vrij om stenen, kristallen en/of andere (kracht-)voorwerpen mee te nemen om bij te dragen aan en op te laden in de groepsenergie.

Op zondag ben je welkom om aan te komen tussen 14 en 16 uur in Centre Buirefontaine, om 17 uur komen we voor het eerst bij elkaar.

. Posted in Workshops

Inspiratie...

voor jou | ouders | leerkrachten

The Divine Feminine...

'and i said to my body, softly
'i want to be your friend'.
it took a long breath and replied,
'i have been waiting my whole life for this...'
~ Nayyirah Waheed ~

262295 181749958546014 153255074728836 430679 2351537 n

Darkness cannot drive out darkness,
Only Light can do that.
Hate cannot drive out hate,
Only Love can do that...
~ Martin Luther King jr ~

Nieuwsbrief