Print

Despacho Ceremonie

Gratitude is one of the greatest expressions of Love.
Don Miguel Ruiz

Een Despachceremonie is een oeroude helende offerceremonie van de Inca's, die helpen je wensen te manifesteren. Er zijn verschillende soorten Despachos, voor heling, werk of voor belangrijke overgangen (geboorte, huwelijk, overlijden, etc.). Dit is een Ayni Despacho.

2013-11-01 16.37.11

Ayni betekent heilige wederkerigheid, een oorspronkelijk begrip van samenwerking met je omgeving om de balans te behouden tussen geven en ontvangen. Het Despacho is een geschenk aan het Universum en Moeder Aarde uit dankbaarheid voor alles wat we ontvangen in het leven. Met de Ayni Despacho geef je dus iets terug door dankbaar te zijn. Wanneer je dit doet via de Ayni Despacho ontvang je veel meer dan je hebt gegeven. En door het Despacho kom je meer in harmonie met het Universum en de Aarde en verbindt je je met de archetypische organiserende principes van het Universum. Let op de synchroniciteit (schijnbare toevalligheden) in de periode na de ceremonie!

Het Despacho bestaat uit een symbool dat we creeren op een stuk papier en met behulp van rozenbladeren. Op dit symbool, bijvoorbeeld een cirkel of een hartvorm, komen kleurrijke etenswaren en bloemen die alle een eigen betekenis hebben en symbool staan voor onze dankbaarheid en intentie.
 
Als alle offers in het Despacho zijn geplaatst, reinig ik je aura met het Despacho en wordt de zware energie uit het energieveld verwijderd. Daarna verbranden we het Despacho in de tuin en blaas ik een kracht bij je in, die je nog had bij je geboorte waardoor transformatie en heelheid kan plaatsvinden.
 
De verdieping van de Munay-ki bijvoorbeeld, starten we met deze bijzondere ceremonie. Met de intentie om te bedanken voor alles wat we al hebben ontvangen en nog mogen ontvangen. En om je hart weer een stukje verder te openen. Want in verbinding met je hart gaat alles makkelijker, moeiteloos.

Tijdens de ceremonie mag iedereen zijn of haar wensen en gebeden meegeven aan Moeder Aarde en het Universum. Neem de dagen voor de ceremonie rustig de tijd om een aantal wensen voor jezelf te formuleren. Je wensen mogen overal betrekking op hebben: inzicht, begeleiding of genezing, steun voor projecten, innerlijke groei, een diepere verbinding met je hart en je ziel, ondersteuning op je levenspad, het bekrachtigen van nieuwe intenties of het creeren van nieuwe initiatieven in je leven, bv. een nieuwe woonplek, ander werk, start van een bedrijf of praktijk, etc., etc..
 
Voor jouw persoonlijke wensen gelden een paar simpele spelregels: maak je gebeden algemeen zonder gehechtheid aan de uitkomst (bijvoorbeeld een wens voor een ander huis, maar niet specifiek welk huis), vraag altijd in positieve zin (dus dat wat je graag wilt en niet dat wat je niet wilt) en je mag alleen voor jezelf iets wensen, niet voor een ander. Je mag ook een klein, persoonlijk symbooltje aan het Despacho toevoegen, een cadeautje voor Moeder Aarde en het Universum. En iets dat symbool staat voor jouw intentie, jouw persoonlijke thema. Bijvoorbeeld: een bloem, een veer, een takje, een kaarsje, wierook, een bloemknop, zaden, noten, bessen, etc. etc.. Voor de symbooltjes geldt dat ze klein, brandbaar en milieuvriendelijk zijn. Je ook iets tekenen of je intentie op een stukje papier schrijven.
 
Tijdens de ceremonie zitten we op de grond. Ik heb gewone (platte) kussens om op te zitten, als je dat niet prettig vindt, neem dan je eigen meditatiekussen mee. Als op de grond zitten om fysieke reden lastig is, zijn er ook stoelen beschikbaar. Het verbranden van het Despacho vindt buiten plaats. Hou hier qua kleding en schoeisel rekening mee.

Ik organiseer af en toe Despacho ceremonies, hou hiervoor de agenda in de gaten. Wil je voor jezelf of voor een eigen gezelschap een Despacho ceremonie houden? Dat kan. Ik informeer je graag over de mogelijkheden.

. Posted in Inca sjamanisme

Namasté...

Germaine 1klein

My Soul recognizes Your Soul.
I honour the place in You where the entire Universe resides.
I honour the Love, Light, Truth, Beauty & Peace within You because it is also within Me.
In sharing these things we are united... We are the same...
We are One...

 Buddha was not a Buddhist, Jesus was not a Christian, Muhammed was not a Muslim.
They were Teachers
who taught Love.
Love was their Religion.

for those with eyes to see...

Inspiratie...

voor jou | ouders | leerkrachten

The Divine Feminine...

'and i said to my body, softly
'i want to be your friend'.
it took a long breath and replied,
'i have been waiting my whole life for this...'
~ Nayyirah Waheed ~

262295 181749958546014 153255074728836 430679 2351537 n

Darkness cannot drive out darkness,
Only Light can do that.
Hate cannot drive out hate,
Only Love can do that...
~ Martin Luther King jr ~

Nieuwsbrief