De keuze voor het Licht, de keuze voor Liefde…

Pas wanneer het licht weer verschijnt, realiseren we ons
dat we hebben geleefd in een wereld vol schaduwen.
Star Traveler’s 13 Moon Almanac of Synchronicity

2012, het legendarische jaar is aangebroken, de terugkeer naar het Licht, een ander bewustzijn… Licht dat niet van de ene op de andere dag ontstaat, maar dat zich opbouwt. Vanaf de winterzonnewende op 21 december is de energie van het Absolute Licht toegenomen en is een versnelling waar te nemen in de toename van het Licht. In de lengte van de dagen, maar ook in het Licht van het bewustzijn. Een versnelling die merkbaar is in schaduwzijden die zich steeds sneller manifesteren. Om te worden getransformeerd, om naar het bewustzijn te komen, in het Licht van jouw bewustzijn.

In breder perspectief vraagt de terugkeer van het Licht ons om een keuze te maken. Een bewuste keuze voor het Licht. Want met de toename van het Licht – steeds meer mensen ‘worden wakker’ – is ook de tegenbeweging ingezet. In de buitenwereld, maar ook in onze binnenwereld. Hoe meer je groeit in bewustzijn, hoe meer Licht je gaat bevatten, hoe meer de delen van jou die nog in duisternis zijn van zich laten horen.

Wanneer je het pad van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording bewandeld, kan dit betekenen dat je in het gevoel voor iedere stap voorwaarts, je er twee achterwaarts zet. Oude patronen dienen zich opnieuw of in iets andere vorm aan, vragen om (opnieuw) te worden gezien en losgelaten. Hier een mooie video over dit onderwerp

Nu was mij al opgevallen dat de laatste periode van 2012, cliënten vaak expliciet werden gevraagd of ze bepaalde schaduwstukken wilden loslaten. De reden: jij creëert jouw werkelijkheid naar denkbeelden, gedachtepatronen en overtuigingen die je bij je draagt, bewust en onbewust. Je bent immers een multidimensioneel Wezen dat in veel meer dan alleen de 3D werkelijkheid bestaat.

Wanneer jij in deze bestaanswerkelijkheid groeit, kan het zijn dat een ander deel van jou dat nog in duisternis gebonden is, daarop reageert met zwaarte, met weerstand. In jouw wezen, lijf of bewustzijn kun je dit ervaren als wat een stroperig gevoel. Je wilt wel vooruit, maar het is alsof je wordt teruggetrokken, wordt tegengehouden… Om deze oude, onbewuste ‘programma’s’ te overschrijven, is het dan nodig om expliciet de intentie te zetten om dit los te laten.

Toen deze ontwikkeling bij Henry Stoffelen in de Engelentuin ter sprake kwam, bevestigde hij wat ik al een tijdlang waarnam en voelde: de expliciete keuze voor het Licht. Aan een ieder van ons zal de komende periode worden gevraagd een bewuste keuze te maken: voor Liefde, voor het Licht. ‘Nog lang niet iedereen heeft in alle lagen bewust gekozen voor het Licht,’ was zijn reactie, ‘maar ik heb wel een tekstje voor je.’ Hij reikte me een tekst aan die we vervolgens, op mijn verzoek en in overleg met de Lichtwereld wat hebben aangepast.

Deze tekst tref je hieronder aan. Hij is bedoelt om je te helpen jezelf vrij te maken van oude bindingen. Met het bewust en hardop uitspreken van deze woorden, kies je voor het Licht, op alle lagen. Je kunt daarbij als volgt te werk gaan.

Lees onderstaande tekst eerst op een rustig moment door en voel wat er gebeurt in je lichaam (mij brak op dat moment al aan alle kanten het zweet uit :-)!).

Ik spreek nu de volgende intentie uit voor mezelf:
Ik, ……… (je naam) verbreek nu al mijn oude afspraken, contracten en geloften,
Ik, ……… (je naam) kies ervoor om in dienst te staan van Licht en Liefde.
Ik dien nu het Licht.
Alles wat donker en zwaar is en mij ervan weerhoudt om in mijn Licht te staan, koppel ik nu los en neem ik dankbaar en liefdevol op in het Licht van mijn Bewustzijn,
Zodat het deel uit kan maken van mijn Heelheid,
En dit alles veranker ik nu in mijn systeem.

Stem je vervolgens af op je Hart en voel of het goed voelt om je met deze intentie te verbinden. Zo ja, spreek dan de gehele tekst hardop uit en neem even de tijd om te doorvoelen wat dit doet in je lichaam en in jouw Wezen…

Weet dat als je op weerstand stuit in het lezen van deze tekst, dit waarschijnlijk een deel van jou is dat de schaduwzijde verkiest boven het Licht. Weet ook dat jij deze ronde aan het stuur zit en dat jij deze keuze maakt. Een bewuste keuze waarmee je je eigen Meesterschap weer oppakt.

Een mooi begin van het nieuwe jaar, dacht ik zo…:-)

Van hart tot hart,
Germaine Domatilia
Januari 2012

Reacties

7 januari 2012 20:50 Dankjewel..dankjewel…Ik word hier zó Blij van. Ik heb de afgelopen dagen een ruimte voor mijzelf ingericht. Een plek waar ik anderen ga begeleiden bij bewustzijnsprocessen. Het voelde voor mij goed de tekst juist NU uit te spreken tijdens het “inwijden”.
Ik voel de energie stromen…Heel fijn!
Namasté ~Omarm het Leven en Ont-moet Jezelf~

8 januari 2012 12:26 Heerlijk. Rust. Warmte in het hart. En warmte die van Moeder Aarde rustig omhoog kwam. Verbondenheid. Dank voor het delen lieverd.
In Lack’ech!

8 januari 2012 12:42 Toppertje, dank voor het plaatsen…ik geef het ook weer door…dank ook aan Henry…zo mooi! dikke knuf xx

10 januari 2012 20:11 Germaine, Dank je voor deze mooie site van herkenning.
De keuze voor het licht is voor mij ook onafwendbaar en kwam afgelopen zomer als een onvoldongen feit in mijn leven. Hartverwarmend en voelbaar in elke cel van mijn lichaam.
Ik stelde mijzelf alleen maar de vraag; Is dit puur?
De natuur zette vervolgens alle deuren op een kier en was even alomtegenwoordig aanwezig. Net als in het filmpje van dancingfeathers voelde het als een korte waterval van informatie tot het randje van wat je kunt verwerken. Nu is het alweer een tijdje rustig. Ik ben benieuwd hoe het voorjaar van 2012 zich aandient.Gedeeld uit het hart,

12 januari 2012 23:47 Een heel mooi en krachtig vervolg op afgelopen woensdag! Voel me heel licht, blij, vredig en tevreden. Dank je wel!!!!!
Liefs

8 mei 2012 10:44 Na Frankrijk zit ik even te neuzen op je blog, een aantal mooie filmpjes gezien (en ik ben nog bezig). Stuk voor stuk voelen ze goed, kloppen ze. Fijn om te merken.
En die tekst, brengt me weer terug in Frankrijk, heel fijn!
Merk dat ik ‘zwaar’ gedrag van voorheen makkelijk los kan laten. Liefs

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Healing & Meditatiecirkels
Menu