in Inspiratie voor jou

Het scheppen van de werkelijkheid…

You get what you concentrate on, there is no other rule…

“Leer om naar de stem van het innerlijk zelf te luisteren en ermee samen te werken. Je kunt het innerlijk zelf ook simpelweg vragen de antwoorden op problemen op een bewust niveau beschikbaar te maken.”

“Je schept je eigen werkelijkheid in overeenstemming met je overtuigingen en verwachtingen, daarom zou je die zorgvuldig moeten bestuderen. Als een bepaald aspect van je wereld je niet bevalt, onderzoek dan je eigen verwachtingen.”

“Je wereld is gevormd tot een getrouwe kopie van je eigen gedachten… Als je jezelf over een situatie positieve suggesties geeft dan verstuur je telepathische munitie voor positief gebruik. Je moet leren negatieve gedachten of voorstellingen te wissen door ze te vervangen door het tegenovergestelde.”

“Houd jezelf regelmatig voor ‘Ik zal alleen reageren op positieve suggesties’. Dit geeft je positieve munitie tegen je eigen negatieve gedachten en die van anderen. Een negatieve gedachte zal, als die niet wordt uitgewist, bijna zeker resulteren in een negatieve omstandigheid.”

“Zeg tegen jezelf, ‘Dat is het verleden. Nu op dit nieuwe moment, dit nieuwe heden, begin ik al ten goede te veranderen.’ Het is niet de bedoeling negatieve gedachten, zoals angst, boosheid, of wrok te onderdrukken. Ze moeten worden herkend, onder ogen gezien en vervangen.”

“Erken wrok als je die ervaart en realiseer je dan dat je de wrok van je af kunt zetten. Erkenning is de eerste stap. Dan moet je jezelf voorstellen dat je de wrok er bij zijn wortels uittrekt en vervangt door een positief gevoel.”

“Houd de voorstellingen die je met je verbeelding schildert in de gaten. Je omgeving en je levensomstandigheden op elk willekeurig moment zijn het directe gevolg van je eigen innerlijke verwachtingen. Als je voorstellingen maakt van gruwelijke omstandigheden, ziekte of wanhopige eenzaamheid, dan zullen deze ‘automatisch’ gematerialiseerd worden, want deze gedachten zelf veroorzaken de voorwaarden die ze een fysieke werkelijkheid zullen geven.”

“Als je een goede gezondheid wilt hebben, stel jezelf dit dan net zo levendig voor als je angstig voorstellingen van een slechte gezondheid maakt.”

“Je schept je eigen moeilijkheden. Dit geldt voor ieder individu. De innerlijke psychologische staat wordt naar buiten geprojecteerd, fysieke realiteit verwervend – wat deze innerlijke staat ook is… De regels zijn op iedereen van toepassing. Dit wetend, zou je moeten proberen te beseffen wat jouw psychologische staat is en je omstandigheden in je eigen voordeel veranderen.”

“Je kunt niet aan je eigen houdingen ontkomen, want zij zullen de aard vormen van alles wat je ziet. Als er veranderingen moeten plaatsvinden, dan zullen dit mentale en psychische veranderingen moeten zijn. Deze zullen dan in je omgeving weerspiegeld worden.”

“Negatief, wantrouwig, angstig of vernederend gedrag naar anderen toe, werkt tegen het Zelf. Als een individu alleen kwaad en verwoesting ziet in de fysieke wereld, dan is dit omdat hij geobsedeerd is door kwaad en verwoesting en dit naar buiten projecteert, zijn ogen sluitend voor andere aspecten van de werkelijkheid.”

“Als je wilt weten wat je van jezelf vindt, vraag jezelf dan wat je van anderen denkt en je hebt het antwoord.”

“Ware zelfkennis is onmisbaar voor gezondheid en vitaliteit. Herkenning van de waarheid over het zelf betekent eenvoudigweg dat je eerst uit moet zoeken wat je onbewust over jezelf denkt. Als het een goed beeld is vertrouw er dan op. Als het een armzalig beeld is, herken het dan als alleen maar een mening die je over jezelf hebt en geen ‘absolute staat’.”

“Jij bent niet je emoties. Ze stromen door je heen, je voelt ze en dan verdwijnen ze. Als je ze tegen probeert te houden dan bouwen ze op.” 

“Je bent onafhankelijk van je gedachten en emoties. Je hebt emoties. Je gebruikt je gedachten en emoties in je mentale compositie.”

“Leer op je eigen spontane aard te vertrouwen.”

“Je zenuwstelsel weet hoe het moet reageren. Het reageert spontaan als je het de kans geeft. Alleen als je je emoties probeert te ontkennen gaan ze een probleem vormen. Spontaniteit bevat een discipline die je volkomen ontgaat en een orde groter dan elke vorm die jij kent. Spontaniteit kent zijn eigen orde.”

“Alles is van nature spontaan. Onze lichamen zullen automatisch gezond zijn als we er geen verkeerde ideeën op projecteren.”

“Actie aanvaart alle stimulansen op een bevestigende manier. Dit is waarom ziekte door een persoonlijkheidsstructuur wordt aanvaard en als dit gebeurt dan ontstaat er een probleem. Het zelf wil geen deel van zichzelf opgeven zelfs als dit een pijnlijk of nadelig deel betreft.”

“Fysieke symptomen zijn mededelingen van het innerlijk zelf, aanwijzingen dat we een of ander soort mentale vergissing maken.”

“Vergeet niet dat je deel bent van het innerlijke zelf. Het gebruikt je niet!”

“Wat je geacht wordt te doen dan, is je mentale houding veranderen, binnen jezelf zoeken naar het innerlijke probleem dat door de symptomen vertegenwoordigd wordt en je vooruitgang afmeten aan de afname van de symptomen.”

“Je doet jezelf tekort als je gelooft dat je alleen maar een fysiek organisme bent, levend binnen de grenzen die je door tijd en ruimte opgelegd zijn.”

“Je moet het leven op zijn eigen voorwaarden accepteren en niet eisen dat het zich op een bepaalde manier gedraagt. Accepteer het leven met plezier, als zijnde zijn eigen reden en motief in jou.”

“Het leven is overvloedig, vitaal en sterk. Ieder van ons heeft zijn eigen verdediging tegen negatieve suggesties en we kunnen op onze eigen immuniteit vertrouwen.”

“Je bent een uniek individu. Je vormt je fysieke omgeving. Je maakt en verandert je wereld. Je bent deel van Al Dat Is. Er is geen ruimte in jou waar creativiteit niet bestaat.”

“Je moet leven in het vertrouwen dat jouw doel is en zal worden vervuld. Koester het unieke van je persoonlijkheid. Aan het specifieke doel van je huidige persoonlijkheid kan alleen onder de huidige omstandigheden op de best mogelijke manier tegemoetgekomen worden. De mensen die je nu kunt helpen en het specifieke goeds dat je nu kunt doen, kunnen nooit meer op precies dezelfde manier gedaan worden.”

“Door de eeuwen heen hebben sommige mensen herkend dat in dromen en slaapfasen zelfbewustzijn en doelbewustheid zit en zij hebben zelfs in het wakende leven de continuïteit van het innerlijk zelf kunnen behouden. Voor zulke mensen is het niet langer mogelijk zich volkomen met het egobewustzijn te identificeren. Ze zijn zich te zeer bewust van zichzelf als meer dan dat. Als zulke kennis verworven wordt dan kan het ego dit accepteren, want het merkt tot zijn verassing dat het niet minder maar meer bewust is en dat zijn beperkingen verdwenen zijn.”

Het Seth Materiaal

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Inspiratie voor jou
Menu