in Nieuwsbrief

Nieuws uit de praktijk – De Stilte van het Hart…

Kijk eens naar een boom, een bloem, een plant.
Laat je bewustzijn erop rusten.
Wat zijn ze stil, wat zijn ze diep geworteld in ZIJN.
Laat de natuur je leren wat innerlijke stilte is.
~ Eckhart Tolle ~

Hoewel de lente nog even op zich laat wachten, komt het voorjaar toch echt steeds dichterbij en daarmee ook de gedachte aan Frankrijk. De weektraining eind april waarvoor het thema zich al eerder aandiende: de Stilte van het Hart…

Ik voel hoe de energie naar deze week zich aan het opbouwen is en hoe er opnieuw van alles samen mag komen wat zich de achterliggende periode heeft gemanifesteerd. Meer dan voorgaande jaren krijg ik beeld en geluid bij waar de energie naartoe wil. Vanzelfsprekend word ik daarin uitgedaagd om opnieuw over mezelf en mijn eigen grenzen heen te stappen en mijn eigen ervaring, mijn eigen Zijn, te delen… in ieder opzicht.

Voor wie het misschien niet weet: eind april organiseer ik opnieuw een weektraining in Frankrijk. Van zondag 28 april tot vrijdag 3 mei zijn we dan te gast bij Spiritueel Centrum Buirefontaine, een heerlijke plek in het Noord-Franse Aubenton in de Franse Ardennen. Een week lang werken in en met de Stilte van het Hart…

De Stilte van het Hart, waarin alles vanzelfsprekend is, waar geen goed en fout bestaat, niets ‘moet’, geen oordeel of afscheiding heerst, alleen Verbinding, Liefde en Zijn. Een Stilte die niet altijd even vanzelfsprekend is en in het dagelijks leven meestal overschreeuwd wordt door gedachten of overschaduwd door wat aandacht vraagt buiten ons. Waardoor de Stilte verstomt, we van ons Hart verwijderd raken en uit de stroom van het Leven stappen.

Want van het Hart verwijderd zijn, is vaak een onaangename en eenzame plek. Een plek waarin het hoofd en onze gedachten de boventoon voeren. Gedachten die oordelen, willen controleren, analyseren. De wereld veelal bezien door de bril van angst, afgescheidenheid, concurrentie en schaarste. Levend in het verleden, met angst voor de toekomst.

Een plek die niet per definitie veilig voelt, gedragen. Maar een plek waar je continue op je hoede moet zijn… Voor velen van ons dagelijkse realiteit. Zo zijn we het gewend, dat hoort toch bij het leven? Tja, wel als je ervoor kiest om deze wereld te bekijken met de ogen van het verstand. De vraag is of het een bewuste keuze is…

Want wanneer je de wereld bekijkt met de ogen van het Hart ziet die er heel anders uit. Ken je geen angst meer en geen afgescheidenheid. Zie je de schoonheid en weet je de perfectie in alles om je heen, ook al zijn de omstandigheden ‘zwaar’. Stel je je open voor de overvloed van het Universum, durf je die te ontvangen.

Sta je in jouw eigen natuurlijke stroom en kun je je mee laten voeren door de stroom van het Leven. Bied je geen weerstand tegen veranderingen, maar verwelkom je ze in je leven, in welke vorm ze zich ook aandienen. Omdat je weet dat er opnieuw iets mooiers voor je is weggelegd, je weer een volgende stap mag maken op het pad dat jouw leven heet.

Voel je weer de verbinding met alles en iedereen om je heen. Kun je ontspannen in niet-weten, in genieten, in Liefde. Wandel je in schoonheid en ben je weer in contact met de Stilte van het Hart.

Sta je toe dat die Stilte jouw leven vormgeeft. Door toe te staan dat het Leven door je heen beweegt. Jou beweegt, jou draagt, jou ademt. De Stilte van het Hart… Een ruimte die we op zondag betreden en op vrijdag pas weer verlaten. Iedere dag dieper in contact met jouw Wezen, jouw Hart, jouw Stilte. Een Stilte die zich hopelijk zo diep in jou ankert dat je hem meeneemt. Tot ver na deze week in Frankrijk.

In deze Stilte verwelkom ik opnieuw de wijsheid van de oude Inca’s, de zachte en krachtige energie van de Hogere Lichtwereld, Moeder Aarde en de Nusta’s, de Godinnen van Moeder Aarde.

We verbinden dieper met het lichaam, om te leren luisteren naar de wijsheid van ons eigen lijf, de wijsheid van de Universele Baarmoeder (ja, ook mannen) en verbinden we bewust met onze ademhaling, de brug tussen Lichaam en Geest. Ga ervaren hoe het is om je te voeden met Licht, met Liefde..

Om de Stilte van het Hart te kunnen belichamen en manifesteren, ruimen we datgene wat het ontvangen van Onvoorwaardelijke Liefde in de weg staat, op. Dat wat niet meer dient, wordt in Liefde losgelaten voor transformatie. Om ruimte te bieden aan de Nieuwe Energie. En helen we die delen van ons Zelf, die heling nodig hebben, die nog niet in balans zijn…

Deze week kan diepe transformaties tot stand kan brengen. Lees ook de reacties voorgaande jaren op mijn website. Want zoals Vera Helleman het zo mooi verwoord: ‘Wanneer je toestaat dat je Hart zich verder opent, loop je het risico diep geraakt te worden en aangeraakt. Want iedere verbinding die dieper en dieper doordringt in je Hart, toont je alle facetten van jeZelf. Dat is volledig mens zijn. Durf jij het aan?’

Ik wel… ik hoop jij ook…

Van hart tot hart,
Germaine Domatilia

Lente-evening 23 maart a.s. – een hele bijzondere…
Via zielezuster Marjon Lahun Chiccan van de Stichting PAN-Holland ontving ik een bericht over de energie rond de komende equinox. Voor mij viel er ineens weer van alles op zijn plek! Voor jou misschien ook, dus deel ik dit berichtgraag met je. Enjoy!
INSPIRATIE

May the Stars carry your Sadness away,
May the Flowers fill your Heart with beauty,
May Hope forever wipe away your Tears,
And, above all,
May Silence make you strong…
~ Chief Dan George ~

Meer inspiratie?
Word mijn vriend op Facebook,volg me op Twitter of LinkedIn, of neem eens een kijkje op mijn blogspot!

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuwsbrief
Menu