in Nieuws & Inspiratie

FB Live: The Gift of Blessing

‘Forgiveness is the fragrance that the violet sheds
On the heel that has crushed it.’
~ Mark Twain ~

Het zijn rare tijden. Onze vrijheid van meningsuiting wordt aan alle kanten geschonden, onder het mom van veiligheid wordt onze vrijheid n.b. vlak voor 4 & 5 mei steeds ingeperkt en er ontstaat steeds meer verdeeldheid in ‘voor’ en ‘tegens’ van de maatregelen. Toen mijn bericht op Facebook (Een interview met David Icke waarvan YouTube en Vimeo (en Facebook) niet willen dat je het ziet) vorige week verwijderd was, merkte ik in mezelf ook een boosheid en verontwaardiging, terecht overigens en ik her-innerde me ook dat het van daaruit makkelijk is om ‘een kamp’ in te schieten. Maar daar pas ik voor.

‘Hoe dan hiermee omgaan?’, vroeg ik me af, want het voelde niet oke en dan weet ik dat er iets vanbinnen is dat aandacht vraagt. Toen ik me hiernaar opende, naar wat dit onrecht in mij aangeraakte (en die boosheid en frustratie dus niet projecteerde op de buitenwereld), was dat een gevoel van onmacht. Het gevoel dat er van alles om en over me heen gebeurde en ik daar geen invloed op had. Ik was weer even teruggeworpen in het slachtofferbewustzijn en voelde me weer even machteloos.

Gelukkig ben ik inmiddels meestal bewust genoeg om dit te herkennen, de spreekwoordelijke stap terug te zetten en de situatie in eigendom te nemen, mijn leven is immers mijn creatie. Om afstand te creëren, zodat er ruimte ontstaat, zodat ik weer kon ademen halen en me weer kon her-inneren hoe ik mijn macht en mijn kracht weer terug kon pakken. In dit geval door me The Gift of Blessing te herinneren.

Een prachtig geschenk dat jaren geleden op mijn pad kwam en onderdeel is van de Science of Compassion, een lering van de Essenen, het volk waar Jeshua toe behoorde, gebracht door Gregg Braden in zijn video’s ‘Walking between the Worlds’. Een geschenk dat je in staat stelt weer te verbinden met wat er gebeurt. Want dat is wat er gebeurt, door de situatie gaan we uit verbinding met onszelf, onze wijsheid en onze kracht en dat voelt nou eenmaal niet goed. Om dit te kunnen doen zijn een aantal inzichten nodig en die deelde ik afgelopen woensdag in de groep de Kracht van jouw Gevoeligheid in een Facebook Live…

In die FB Live heb ik het over een nieuwsbrief met hetzelfde onderwerp van 5 of 6 jaar geleden. Hier de link naar de tekst van deze nieuwsbrief >>. Ik had eerder die ochtend een video opgenomen met dezelfde boodschap, dus dan kun je kiezen of je wilt lezen of kijken. En ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring. Wat gebeurt er met jou als je op deze manier naar de huidige situatie kijkt? Naar ‘daders’? ‘Slachtoffers’? Jezelf? Lukt het uberhaupt om zo naar gebeurtenissen te kijken? Ik lees het graag…

Darkness cannot drive out darkness,
Only light can do that.
Hate cannot drive out hate,
Only love can do that.
~ Martin Luther King jr. ~

In de wekelijkse FB live uitzendingen plaats ik gebeurtenissen in een ander perspectief, een perspectief van hoop en vertrouwen. Een perspectief van waaruit jij en ik de kalmte in de chaos kunnen bewaren, de zin kunnen gaan zien in de onzin en de perfectie in de imperfectie.

Heb je vragen: laat ze me weten in de comments of stuur ze toe via messenger of email. De FB Live uitzending vindt iedere woensdag om 13 uur plaats in de besloten Facebookgroep de Kracht van jouw Gevoeligheid. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Deel deze informatie ook graag met mensen waarvan jij denkt dat ze helpt om rust en ruimte te creeren in deze onrustige tijd.

Ik ont-moet je graag en in liefde,

Germaine D.

PS: Kun je niet live aanwezig zijn? Geen probleem, de opname blijft voorlopig staan zodat je hem op een later tijdstip kunt bekijken.

PPS: geen lid van de groep de kracht van jouw Gevoeligheid? Hier kun je je aanmelden: https://www.facebook.com/groups/dekrachtvanhooggevoeligheid/

#sacredfeminine#magic#hsp#krachtvangevoeligheid#thebeautyway#ancientwisdomformodernwomen

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu