in Nieuws & Inspiratie

Bewust en spiritueel zijn, betekent niet dat je niet boos mag worden…

Naast de reacties van ‘nog niet wakkere mensen’, kan ik me soms ook enorm verbazen over de geluiden die ontwaakte of spirituele mensen laten horen.

Het betreft dan vooral het alleen maar een Licht en Liefde verhaal. Uitnodigingen om in deze meer dan turbulente tijd, vooral naar binnen te keren…, te mediteren… en te contempleren… en te journalen…, en leuke dingen te doen… en te verbinden met Licht… en met Liefde… met zachte en zoetgevooisde stemmen word je uitgenodigd om vooral daar te focussen en je zachtjes in slaap te laten sussen… allemaal ‘puppies & rainbows’… Let niet op de zwaarte om je heen…

Tot op zekere hoogte ben ik het hier volledig mee eens, om je te richten op Licht en Liefde, maar wel vanuit een situatie waarin je je huiswerk hebt gedaan. Je de schaduw om je heen herkent en erkent, als schaduwen in jezelf en je deze onder ogen hebt gezien en geïntegreerd. Je ook alles aangaat wat een situatie in je oproept en je emotionele triggers kunt zien als die uitnodiging tot groei. En je richten op Licht en Liefde geen vlucht is om deze schaduw niet onder ogen te hoeven zien.

Maar je in het omarmen van je schaduw, juist de eenheid en de heelheid kunt zien in alles! In licht en in schaduw, in mooi en lelijk, in warm en koud en niet alleen daar waar het je uitkomt, maar overal en altijd. Er is nu eenmaal geen licht zonder donker en door het een buiten te sluiten, sluit je de helft van deze realiteit buiten en daarvoor ben je hier niet.

Je bent hier niet om alleen maar de leuke kant van je leven te leven, maar om je leven vol-ledig te leven, en alle licht en duisternis daarin te ont-moeten en te omarmen. Want alleen dan kun je vol-ledig mens-zijn, en maak je je wezen vrij van de angst die anders, ongezien in het donker, in de duisternis zijn vernietigende werk doet en onbewust jouw denken en handelen aanstuurt. Daarvoor hoef je maar om je heen te kijken.

Wanneer je je angsten, je schaduw onder ogen ziet en ziet dat dit slechts een illusie is, opgeroepen met geraffineerde mechanismen en bedoeld om je weg te houden van jouw grootste kracht, jouw eigen Licht, jouw eigen Liefde, het Licht van jouw bewustzijn waarin alles er mag zijn en je alles kunt ont-moeten en doorvoelen, dan word je namelijk ‘fearless’, dan word je onbevreesd.

Dan ontwaakt er een kracht in jou vergelijkbaar met die van een berin met jongen. Een kracht die zegt ‘tot hier en geen stap verder’. Die onbevreesde kracht die zit in iedereen, alleen we zijn het zicht erop verloren door lagen angst en illusie. Door ‘fastoensnormen’, niet op te willen vallen, netjes de regeltjes te willen volgen, ook al voelt het niet goed. Door je aan te passen en vooral, door wat andere mensen denken… Ondertussen lijden onze kinderen, lijdt onze jeugd, lijdt de hele maatschappij. Omdat we niet onbevreesd zijn en zoals die berin opstaan en zeggen: ‘Tot hier! Dit stopt nu!’

Als angst een stok zou zijn die vanuit de schaduw door een verborgen hand, steeds opnieuw wordt weggegooid, dan zijn mensen zoals die hond, die zonder ergens over na te denken, keer op keer achter die stok aanloopt om hem te halen en te brengen, zoals het hem geleerd is. Zoals hij geconditioneerd is.

Ik ben liever die leeuwin. Als je voor haar een stok weggooit, draait ze zich om, om te kijken waar die stok vandaan komt. En voor degene die de stok gooide: dat doe je waarschijnlijk maar één keer…

Denk daar eens over na… onbevreesd…

In Liefde,
Germaine 🌹

PS: in februari nam ik aanvullend een meditatie op om jou als ouder te bekrachtigen in de zorg voor jouw kinderen. Hier de link naar het artikel en de meditatie >

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu