in Nieuws & Inspiratie

De kracht van belemmerende overtuigingen

The only limits you have, are the limits you believe…
~ Wayne Dyer ~

Gisterochtend kreeg ik op de yogamat (natuurlijk, waar anders 😊) een prachtig inzicht in een enorm belemmerende overtuiging die zich in mij (en dus in mijn werkelijkheid) had gevestigd en dus onder de radar werkzaam was.

Gisteren was er hier in Den Haag een – wat achteraf bleek – zeer liefdevolle demonstratie. Op het Plein, tegenover de tweede kamer stonden we op voor vrijheid. En om onze stem te laten horen over de spoedwet die vandaag voor behandeling voorligt.

Ik voel altijd in het moment of me aan dit soort dingen wil verbinden of niet en voelde dat ik erbij wilde zijn. Voor mezelf, mijn kinderen, voor vrijheid.

Op de yogamat echter, betrapte ik mezelf om een enorm belemmerende overtuiging. De gedachte ‘het heeft eigenlijk toch allemaal geen zin’. Hij was zo dia-duidelijk dat ik er bijna van schrok! Wow! Waar komt die vandaan?! Samen met een zeurend gevoel van machteloosheid, hulpeloosheid, hopeloosheid… Een gevoel van laat maar zitten, ik ga niet…

Dit was zo’n mooi en helder moment dat ik kon zien wat er zich bij mij onder de rader afspeelt! De impact van deze gedachte op mijn gevoel en in potentie ook op mijn gedrag… En een enorme opluchting om deze gedachte te vangen en meteen af te wijzen. Te overrulen als het ware want, no way baby! In mijn wereld is alles mogelijk! 🌈🦄✨

Ik kon letterlijk in mijn lichaam voelen hoe krachtig deze overtuiging was en hoe zeer hij zich in mijn onderbewustzijn had genesteld om van daaruit ook andere gebieden in mijn leven te ontkrachten met een gevoel van machteloosheid. Lam te leggen als het ware… Als een soort achtergrondruis, altijd aanwezig in allerlei gebieden van je leven, ze besmettend met een gevoel dat wat je doet, geen zin heeft of er niet toe doet.

Wat een ongelofelijke opluchting om deze gedachte te kunnen zien en overschrijven: alles doet ertoe, maakt niet uit hoe klein of hoe groot, alles draagt bij.

En wat ben ik dankbaar dat ik bewust en aanwezig genoeg ben om deze overtuiging te zien en te ontkrachten. Want als je je eenmaal van bewust bent van een belemmerende overtuiging, kan ie niet meer ongestoord te werk gaan want je bent je er nu van bewust. En kan hij niet meer verborgen en onbewust bijdragen aan de werkelijkheid die ik creëer!

My point being dat aanwezigheid de sleutel is tot een werkelijkheid die je zelf in de hand hebt. En aanwezig zijn, is wat ik je leer in het programma Rust in je Hoofd & Ruimte om je Heen. Eén grote uitnodiging om je bewust te worden van wie en wat je in essentie bent, van je gedachten en van wat je aan het creëren bent. Een uitnodiging om uit de matrix te stappen en in jouw authentieke zelf…

De demonstratie gisteren bleek een hele mooie avond. Een avond van verbinding – ondanks de afstand – en eenheid. Van rust, liefde en respect, maar ook van kracht. Van vreedzaam opstaan voor vrijheid, ongelofelijk krachtig in al haar zachtheid. Als 5 mensen zich verbinden in liefde zijn ze lastig te stoppen, laat staan als 500 mensen zich verbinden, of 5000… die kracht is niet te stoppen… Zo krachtig zijn wij als we ons maar vrijmaken van de mind-control zodat we ons dit weer kunnen her-inneren…

Gisteravond was magisch… ✨ Dat is de werkelijkheid die ik creëer…

In Liefde,
Germaine 🌹

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu