in Nieuws & Inspiratie

De strijd om onze aandacht, een strijd om ons onderbewustzijn

When we dream alone it is only a dream, but when many dream together it is the beginning of a new reality.
~ Friedensreich Hundertwasser

De strijd om onze aandacht woedt al een hele tijd, maar is nu in volle hevigheid losgebarsten. Partijen die weten wat een krachtig instrument onze gerichte aandacht en onze gedachten zijn, maken dankbaar gebruik van het feit dat wij niet over die kennis beschikken. 

Het mooie is dat vanuit mijn perspectief, we dit zelf hebben gecreëerd om ertoe te kunnen ontwaken dat de werkeluckheid heel anders in elkaar zit dan ons is geleerd en zodat we zelf kunnen ontwaken tot de scheppende kracht van onze gedachten. 

Als je dit standpunt kunt kiezen, heb je de helft van de oorlog al gewonnen, nameluck dat deel dat de strijd aan wil gaan met ‘de grote boze buitenwereld’, hoe die zich ook manifesteert. De andere helft bestaat uit je openen naar wat er dan wel aan de hand is of aan de hand kan zijn. Het lastige hierbij is dat ons bewustzijn is gehackt en we waarschijnluck door een of meerdere brillen de werkeluckheid waarnemen. 

Neem een gewone zonnebril, na een tijdje merk je niet meer dat je hem op hebt en dat je de wereld anders waarneemt dan ie is. Pas als je hem afzet, word je je bewust van het filter waar je doorheen keek en zie je de buitenwereld weer zonder filters. Dat doet vaak eerst wel even pijn aan je ogen.

Wij krijgen momenteel ook de ene na de andere zonnebril aangereikt. Zodra onze ogen gewend zijn aan de ene, krijgen we de volgende toegeworpen. En omdat we niet weten dat het zonnebrillen zijn, zetten we ze één voor één op en bekijken de wereld door de lens van die bril. We gaan mee in het verhaal en weten al gauw niet meer dat het slechts een zonnebril is, een filter over de werkeluckheid die ons bewustzijn beïnvloedt.

Het zijn ook allemaal verschillende zonnebrillen, dus per definitie ziet de één de werkeluckheid heel anders dan de ander, afhankeluck van de bril die je op hebt. Wat we zien is ‘waar’, je kunt je afvragen: is het ook Waarheid. Ook hiervan wordt dankbaar gebruik gemaakt, bijvoorbeeld door verschillende brillen tegen elkaar uit te spelen en te zorgen dat we door de brillen, eh… bomen het bos niet meer zien.

Het mooie is dat, met deze kennis, ook wij daar dankbaar gebruik van kunnen maken. Door ons collectief bewust te worden van al die brillen en collectief te besluiten om al die zonnebrillen af te zetten, of in ieder geval de intentie te hebben om dat te doen.

‘Hoe dan?’, vraag je je wellicht af. Door bewust te worden. Door bewust te worden en aanwezig te zijn in jezelf en je lichaam. Daar in jezelf te voelen wat er gebeurt als je iemand tegenkomt met een andere zonnebril op. Vaak voelen we haarfijn aan als er iets niet klopt, of niet resoneert met jouw diepste waarheid, maar luisteren we daar vervolgens niet naar en doen er niets mee.

De hele buitenwereld bestaat niet, maar is een projectie vanuit ons innerluck. Bedoelt om ons ervan bewust te maken dat iets ons het zicht op de werkeluckheid vertroebelt. En omdat er steeds meer mensen wakker worden en steeds meer mensen één of meerdere brillen afzetten (of omruilen voor lichtere glazen), komt er steeds meer Licht, (lees: informatie = bewustzijn = intelligentie) vrij en wordt er steeds meer schaduw zichtbaar.

Omdat ons het zicht op een (heel) groot stuk van de realiteit is onthouden en we op school gek genoeg niets leren over de aard van de realiteit en de wetmatigheden die hier gelden, zitten we ook na het eerste ontwaken, nog steeds in ‘de matrix’ en handelen we op de manier waarop dat ons aangeleerd is. We reageren op de situatie, veroordelen hem en trekken ten strijde. We zijn ons nu immers bewust van wat er gebeurt, zijn daar al dan niet verontwaardigd over, maar… we hebben nog steeds een 3d bril op. En daarmee spelen we nog steeds mee in het ‘brillenplan’.

Misschien een andere bril, met lichtere glazen, maar het is nog steeds een filter. Eén waar nog steeds dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Veel mensen voelen dat ook. Ze voelen dat ze bezig zijn anderen te informeren en voelen ook intuïtief aan wat ze daarmee onbedoeld doen (bijdragen aan het brillenplan), ze willen graag anders, maar weten niet hoe en wat. 

Ze voelen dat ze graag hun bewustzijn terug willen pakken, al kunnen ze dat misschien niet zo 1, 2, 3 benoemen maar weten niet hoe. Iedereen voelt het en het is ook zo nodig, want dan ga je in je kracht staan en kun je bewust iets anders creëren.

Maar om dit te doen hebben we de informatie nodig die angstvallig verborgen is gehouden. Over de energetische werkeluckheid, de aard van onze realiteit en de Universele Wetmatigheden. Kennis over de scheppende kracht van onze gedachten, kennis die in de maatschappij wordt weggezet als zweverig, alternatief en ‘niet bewezen’, waardoor de meeste mensen de bril op hebben dat dit niet bestaat. Het mooie ook hier weer is dat, het maakt niet uit hoeveel brillen je op hebt, of wat je altijd verteld is, diep van binnen weet je dat er meer is en weet je dat er iets niet klopt of ontbreekt: dat voel je. En je gevoel heeft nu eenmaal geen filters en ook geen brillen op…

Heel veel mensen willen graag van al die brillen af. We willen zelf weer ‘in control’ zijn van onze gedachten en daarmee onze creatie en creatieve kracht. Dan kunnen we bewust en in rap tempo die Nieuwe Wereld tot bestaan dromen en creëren. Maar ja, dan is het wel handig als je weet dat je überhaupt een bril op hebt.

Mijn uitnodiging aan jou is dan ook om al die zonnebrillen af te zetten. Het mooie van het werken op het niveau van Spirit, dat niveau dat verborgen is (gehouden), is dat je niet hoeft te weten welke bril of hoeveel brillen of sinds wanneer je ze ophebt. Het enige wat telt is jouw intentie. Dat jij de intentie hebt om je daarvan vrij te maken. That’s it. Het Universum zal je hierin altijd te hulp snellen, want zonder bril is hoe je geboren bent en ook hoe je bedoeld bent te zijn, brilloos. Het Universum, die oneindige Intelligentie zal je dus altijd ondersteunen in het zijn van jouw ware Zelf. Dat piepkleine puzzelstukje zonder welke de puzzel nou eenmaal niet compleet is.

Naast het zetten van de intentie om alle zonnebrillen, alle filters los te laten is het ook nodig om 100% verantwoordeluckheid te nemen voor de werkeluckheid zoals je die nu ervaart. Niet 80%, niet 90%, ook geen 99% of 99.999%, maar de volle 100%. Want alleen als je jouw werkeluckheid vol-ledig in eigendom neemt, pak je al je kracht terug en weet je dat als je dit onbewust hebt gecreëerd, je bewust iets veel mooiers kunt creëren. Dan ben je in één keer geen slachtoffer meer van jouw omstandigheden, maar de schepper ervan en weet je, als het me niet bevalt wat ik zie, dan kan ik ook iets anders creëren. 

Onbewust zijn we vaak bang voor de verantwoordeluckheid die dit met zich meebrengt. Niet alleen dat, we zijn ook bang voor onze eigen kracht. En hier schieten rituelen ons te hulp. Deze angsten zitten diepgeworteld in ons onderbewustzijn. We zijn ons er niet (meer) van bewust, maar ze zitten er wel en zorgen ervoor dat we dat creëren wat we nu waarnemen. Het onderbewustzijn spreekt een andere taal dan ons bewuste brein. Het onderbewustzijn spreekt o.a. in symbolen, rituelen en emoties en leert door herhaling (vandaar dat de reguliere media de hele dag door dezelfde boodschappen herhaalt).

Een vuurceremonie bijvoorbeeld, is een ritueel dat rechtstreeks tot het onderbewustzijn spreekt. Door je te verbinden met het vuur en met dat wat je los wilt laten en dat te offeren aan het vuur, maak je ruimte in jezelf voor de zwaarte om los te komen en te transformeren naar Licht. Zonder dat daar een oordeel op zit. Je kunt alle brillen en angsten offeren aan het vuur en transformeren naar kracht. Zodat je je aandacht weer vrijmaakt voor wat er werkeluck is in het moment en je je werkeluck los kunt maken uit de matrix. En ook die allerlaatste bril kunt afzetten.

Dan is je blik niet langer gevangen of vertroebeld en ben je vrij om aandacht te richten op dat wat je wilt neerzetten. Je helpt je onderbewustzijn ook door je intentie te ankeren bijvoorbeeld in een symbool of een altaar wat je dagelucks herinnert aan dat wat je wilt creëren. En als je bewust jouw intentie neerzet vanuit het Hart en de hoogste motivatie (het hoogste goed voor allen), dan gaat het Universum je helpen om dit ook te realiseren. Het zal alles op je pad brengen wat daarvoor nodig is, dus ook in het aankijken van onze innerlucke demonen. 

Daarmee maken we het onzichtbare zichtbaar, het onbewuste bewust en nemen we ons bewustzijn en onze mind weer in eigen beheer. En kunnen we zelf onze zuivere scheppingskracht aanwenden om een wereld tot bestaan te dromen die wij graag willen. Voor onszelf, onze kinderen en de hele wereld… 

Droom je mee…?
Germaine 🌹

PS: Tijdens de hernieuwde opening van de groep de Kracht van onze Bewuste Intentie, zetten we bewust de intentie om alle brillen af te zetten en deden we een vuurceremonie om alles wat dat in de weg stond los te laten. De opname hiervan staat in de groep. Voel je welkom…

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu