in Nieuws & Inspiratie

Een Elfenvijver, the Beauty Way

Ever felt an Angel’s breath in the gentle breeze?
A teardrop in the falling rain?
Hear a whisper amongst the rustle of leaves?
Or been kissed by a lone snowflake?
Nature is an Angel’s favourite hiding place.
~ Carrie Latet ~

We hadden een nestje! In het vogelhuisje, gemaakt door Jaap’s vader, had een koolmees-paar een nestje jongen. We hoopten dat we, net als bij eerdere nestjes, getuige konden zijn van het uitvliegen. ‘Hemelvaartsdag’, zei mijn gevoel, maar helaas… de dag voor Hemelvaartsdag (toch best in de buurt hè?) vonden we het verdacht rustig. De dagen ervoor vloog het mezen-paar af en aan met voedsel voor de jongen en nu… het was stil… er gebeurde niets meer… wat jammer… we hadden het niet gezien. Nu zullen we nooit weten wie het juiste aantal jongen had geraden, maar dat terzijde.

De volgende dag zagen we opnieuw mezen bij het kastje en we vroegen ons af of een ander mezenpaar het wellicht wilde gebruiken. Moesten we het nestkastje schoonmaken? Of juist niet? Eén van de grote voordelen van het internet: alles is daar te vinden en ik kwam terecht op de site van de Vogelbescherming. Wat een heerlijke website is dat!

We vonden het antwoord op onze vraag (niet schoonmaken) en ik kwam nog veel meer leuke dingen tegen: een mini-vijver bijvoorbeeld. Nu moet je weten dat we dit voorjaar de tuin bij ons chalet hebben aangepakt en sindsdien de vijver-lobby is ingezet. Eerst voorzichtig door mij, daarna head-on door mijn dochters, maar helaas, Jaap was onvermurwbaar: teveel werk, teveel onderhoud, gaan we niet doen. Het leek een hopeloze zaak.

Totdat we op de site van de Vogelbescherming kwamen en ik onschuldig voorlas welke leuke dingen er allemaal kunnen gebeuren wanneer je een mini-vijver in je tuin hebt: egeltjes, kikkers, vogels, libellen en andere insecten en eindelijk ging hij voor de bijl. Jaap verdiepte zich er in en ontdekte dat een natuurlijk vijvertje eigenlijk helemaal niet zoveel onderhoud vraagt.

Nou had ikzelf al vanaf het begin dat we hier kwamen wonen, een heel schattig elfen-vijvertje ingericht, bestaande uit een ronde schaal, water, mooie stenen en kristallen en… 2 superschattige elfjes. Het voelde zo goed om dat te doen! Ik voelde, hoe klein het vijvertje ook was, de kracht en de liefde die eraf straalden. Helaas was met het aanpakken van de tuin, het vijvertje van haar plekje verdreven en had, in afwachting van een ander plekje, plaats gevat onderaan de regenpijp.

Mijn woord voor 2020 is Flow. Meestromen met wat gezien wil worden, voelen hoe het Leven mij beweegt en daarin meegaan, ongeacht welke kant en zonder weerstand. Dat, samen met een heldere intentie, een verhoogde emotie (raar woord in het Nederlands, Engels klinkt beter, een elevated emotion) zorgt ervoor dat je moeiteloos kunt manifesteren in deze realiteit. Zonder me bezig te houden met het ‘hoe’ en zonder de discussie aan te gaan toen de vijver nog niet bespreekbaar was, heeft zich nu, in slechts 2 dagen (!) tijd een vijver gemanifesteerd in onze tuin!

En wat voor één! Gisteravond, toen ‘ie klaar was en we de energie ervan voelden (hij heeft de vorm van een pyramide), viel me op en zei ik tegen Jaap, ‘Nou hebben die elfjes het toch voor elkaar want de nieuwe vijver bevindt zich op precies dezelfde plek als mijn lieve kleine elfenvijvertje…’ Hoe mooi is dat…?

Nog mooier en echt supergrappig is dat vanmorgen, toen ik met de vijver aan de gang ging met mijn ’Stenen Magie’, ik voelde hoe de elfjes ook fysiek weer hun plekje in wilden nemen bij onze mini-vijver (ik vind hem niet zo mini hoor). En ik me weer eens bewust werd hoe je moeiteloos schoonheid kunt manifesteren, als je durft te ontspannen, te vertrouwen op je gevoel en je durft over te geven aan de stroom. Weg van het denken, de ‘ja-maar-en’ en de angstvelden. Maar je laten betoveren door de schoonheid van het moment en wat daarin gezien wil worden…

Ok, in dit geval is dat misschien niet zo’n enorme uitdaging, maar ik vond dit zo’n mooi en lief pareltje dat ik dit heel graag met je deel. Om je te laten zien hoe het werkt. Niet alleen met dit soort ‘kleine’ dingen, maar met alle dingen… Als wij maar weer durven geloven in Magie, the Magic.

Dank lieve Jaap… Ja, je bent een held en de Liefde van mijn Leven en ik ben ongelofelijk dankbaar dat ik jou heb gemanifesteerd zodat we dit wonderlijke pad van verwondering heerlijk samen kunnen lopen. En jij bedankt voor het lezen. Ik hoop dat het je nieuwsgierigheid heeft gewekt en je helpt openen naar de Wereld van Magie, van de Aarde, van intuïtie, van vertrouwen, overgave en… creatie… Van al dat andere dat je misschien niet kunt zien, maar wel kunt voelen… En waarvan je ergens diep van binnen weet, dat het er wel is…

Dat het je helpt openen naar die andere manier van Leven, van manifesteren… Via die andere weg… de weg van de buik… de weg van het vrouwelijke, The Sacred Feminine… The Beauty Way…

In Liefde,
Germaine 🌹
Wassenaar, 25 mei 2020

PS. Wil je me helpen? Ik heb een nieuw traject ontwikkeld waarmee ik je graag wil begeleiden in deze toch wat onstuimige tijden. Op die andere manier, via die andere weg, ‘The Beauty Way’ (zo heet het ook). Natuurlijk ben ik heel benieuwd of je hier ook daadwerkelijk wat aan hebt. Het is bedoeld voor iedereen die heel graag in zijn/haar kracht wil gaan staan of zichzelf neer wil zetten en merkt dat dat stagneert. Je hebt (enige) ervaring met energiewerk en komt als het ware niet verder, hebt het gevoel dat je vast zit of dat je voor iedere stap voorwaarts, er weer twee achterwaarts zet. Ben jij dit? En ben je nieuwsgierig hoe dit traject eruitziet? Of ken je iemand voor wie dit een uitkomst zou zijn? Dan kom ik de komende twee weken heel graag met je in gesprek om te horen of dat wat ik bedacht heb, jou ook werkelijk zou kunnen helpen. Laat het me weten in de mail of, beter nog, plan nu meteen een afspraak in voor een interview, dan spreek ik je binnenkort. Hier de link naar mijn agenda…   https://bit.ly/interviewthebeautyway

PS 2. Laat je me weten wat jij voelt bij het bekijken van de foto’s? #beauty

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu