in Nieuws & Inspiratie

En route, back online en verrassende wendingen…

Het is tijd om te begrijpen dat je kracht in het ongeziene ligt en niet in het geziene.
Het is daar dat je ze moet confronteren en verslaan.
~ Angelique ~ 

De snelheid waarmee creatie momenteel plaatsvindt, is nog een beetje wennen helemaal als je dit nog niet zo gewend bent. Het Universum en het Hoger Zelf zijn er allang klaar mee, hebben het allang bedacht, pakken lekker door en kijken geamuseerd toe hoe de mind er van alles van vindt: ‘te snel, te mooi, te groot, te dit, te dat’, echt hè. 
Doorzie je eenmaal hoe je mind werkt, dan ga je niet meer in op haar uitnodigingen om te twijfelen, te overdenken, te rationaliseren, te analyseren, te wikken en te wegen en maak je het jezelf een stuk makkelucker. 

Dat gezegd hebbende en in vervolg op het vorige schrijfsel: vanuit de gedachte ‘we zijn hier nu toch, dus dan kunnen we net zo goed de andere landjes ook nog even bekijken’ en in de veronderstelling dat we, nadat we die hadden gezien, zo snel mogeluck onze weg zouden vervolgen, om dat wat dan wel de bedoeling was te vinden, kende ons avontuur die middag toch weer een geheel onverwachte en verrassende wending. 

Want dan neemt Melanie, onze geweldige Nederlandse makelaar je mee op avontuur. Eruitziend als Assepoester, doet Melanie niet onder voor Lara Croft in de wijze waarop ze vakkundig en behendig haar 4×4 pick up truck over de meest avontuurlucke onverharde weggetjes loodst. Als een ervaren rally rijdster, trotseert ze met droge ogen – ik met zweet in mijn handen – de meest scherpe bochten, manoeuvres op steile hellingen, loodste ze ons door de rivier om ons telkenmale keurig en ongeschonden af te zetten bij een van landjes die te koop staan.

Ondanks de zeer onaangename geur van het karkas van een everzwijn dat daar jammerluck aan zijn eind was gekomen, waren we al bij het eerste plot aangenaam verrast. Het leek al veel meer op wat wij voor ogen hadden, alleen het is niet bereikbaar met de camper en dus op dit moment voor ons geen optie. Het tweede landje was het helemaal niet, maar het derde perceel daarentegen was een soort verrassingspakket waarbij we van de ene verbazing in de andere vielen.

Als eerst reden we de berg op een dennenbos in. Een flink stuk van dat dennenbos was onderdeel van het plot. ‘Ok’, was de eerste gedachte, ‘leuk, een stuk bos, maar wat heb je daaraan?’. Intrigerend detail was dat zich in het midden een verwaarloosde moestuin bevond. Bijzonder… en hoezo daar? ‘Kom’, zei Melanie, ‘we gaan door naar het stuk met de vijver’. ‘Vijver?’, dachten wij en keken elkaar aan terwijl onze ogen begonnen te glimmen. ‘Ok, bijzonder, lets go’.

Niet alleen een vijver was onderdeel van dit perceel, maar ook een geregistreerde ruine. Een stenen bouwwerk dat je kunt omtoveren naar bijvoorbeeld leefruimte. Op dit moment nauwelucks als zodanig te herkennen, want volledig overwoekerd door bramen, geeft dit een enorm perspectief omdat het aanvragen van een bouwvergunning op dit soort landjes een heilloze weg is.

We liepen door naar de vijver en ook hier weer werden onze verwachtingen overtroffen. ‘Hij staat nog niet droog midden juli, dus waarschijnluck wordt ie gevoed door een bron’, merkte Melanie terloops op… echt hè. Ik grapte tegen Jaap, ‘Weet je nog? Jaren geleden? Dat we het hadden over ons huisje aan het water, in het bos?’ Hahaha! Zo dus?!

‘We zijn er nog niet’, zei Melanie, ‘want dit stuk hoort er ook nog bij, het grenst aan de rivier.’ ‘Wat?!?’. Recht tegenover de ruine met vijver bevond zich het derde stuk van het perceel. Een open en vlak stuk met olijfbomen, hier en daar een verdwaalde fruitboom, veel en hoog gras en veel en nog meer bramen en een werkend irrigatiekanaaltje (met kikkers en visjes erin). Onze ogen puilden uit! Niet alleen kan de camper hier makkeluck staan, het biedt zoveel mogeluckheden om dingen mee te doen! We vielen oprecht van de ene verbazing in de andere en werden er oprecht blij van… En aan de rivier (nee, niet die op de foto)! Ik bedoel, een paar meter heuse rivier! Hoe cool is dat?! Hoe geweldig! Bomen, schaduw, koelte, stromend water en stenen… van die prachtige stenen! Hoe blij kun je daarvan worden…

Ok, en dan…? Dan neemt ons avontuur een totaal andere en onverwachte wending. Van een ‘opnieuw op zoek naar wat anders’ naar een ‘wow, dit hadden we even niet zien aankomen…’. We lieten het even bezinken op een, op aanraden van Melanie, werkeluck prachtige plek aan een rivier met rivierstrand. De volgende dag hebben we het perceel op eigen gelegenheid nogmaals bekeken en vooral gevoeld 

We namen ruimschoots de tijd om de verschillende stukken langs te gaan en in ons op te nemen. We parkeerden de camper op het terrein om te ervaren hoe dat is – en om de Portugese wifi te testen want ja, wel fijn als ik ook hier kan werken. We maakten onverwacht kennis met een aantal bewoners van het gebied. Schatten van mensen – zij geen woord Engels, wij geen woord Portugees – maar de harteluckheid en de behulpzaamheid spatte eraf! De Taal van het Hart en ja, die spreken we nou eenmaal allemaal. Ze waren op weg om aardappels te rooien (wij dachten dat er een feest was), het plezier en de gemeenschapszin waren hartverwarmend. ‘Mensen mensen’, zoals ik dat noem, ofwel mensen zoals mensen bedoeld zijn te zijn. Heerluck, zo mooi!

Affijn, lang verhaal kort, vandaag hebben we de stoute schoenen opnieuw aangetrokken en een bod uitgebracht. Een superspannend moment weer want we hadden begrepen dat het perceel al heel scherp geprijsd was, maar vanmiddag kwam het verlossende woord. De eigenaar kwam ons toch nog tegemoet waarmee we in ieder geval iets van de eerdere investering terugwonnen. Aanstaande maandag ontmoeten we elkaar voor ondertekening van het voorlopig koopcontract en dan… tsja… we stromen mee… en zo snel kan dat dus weer gaan…

Wordt vervolgd 🌹

PS: In september start Rust & Ruimte Mindset Magic. Een uitgebreide mindset training die je inzicht geeft in hoe ons brein werkt, hoe onze gedachten werken en hoe we zelf onze werkeluckheid creëren. Mindset Magic geeft je de kennis, (wetenschappelucke) informatie en instrumenten om moeiteloos jouw doelen te realiseren. 
Dit zegt Petra over Mindset Magic: ‘Na een ernstige ziekte heb in overleg met Germaine besloten te starten met de Mindset. Ik had er al iets van meegekregen door de introductie van 1 week die Germaine heeft gegeven in de Facebook groep. Ik vond het heel interessant maar werken met energie voelde voor mij veel makkelijker dus ik vond het best spannend om erin te stappen. En ik kan zeggen de beste keuze die ik heb gemaakt. 
Ik weet nu dat het grootste deel wat je denkt onbewust is. Ik heb geleerd om deze onbewuste gedachten boven water te krijgen. Hoe fijn is het om te leren dat je onbewuste belemmerende gedachten kan omzetten in positieve gedachten.  Ik weet nu dat gedachten je ervaringen in wereld creëren en alles wat ik in de buitenwereld zie komt door mijn bewuste dan wel onbewuste gedachten. Dat besef zet je volledig in je eigen kracht. En dat is zo fijn aan alles wat Germaine aanbiedt. Geen afhankelijkheid van haar of wat dan ook. Nee, ze leert je om zelf je leven in eigen handen te nemen. Het verbaast me ook altijd weer dat wat er ook gevraagd wordt Germaine heeft een antwoord. 
Wat Germaine aanbiedt is kennis wat heel diep gaat. Kennis die iedereen zich eigen zou moeten maken. Mijns inziens zou het aangeboden moeten worden aan kinderen zodat ze van jongs af aan weten hoe krachtig ze zijn. Ik ben heel dankbaar en blij dat ik dit heb mogen leren. Ik had het niet willen missen.
Dankjewel lieve Germaine voor alle wijsheid, aandacht, geduld en liefde die je aan ons hebt gegeven!’
Petra

Gedachten en emoties liggen ten grondslag aan ons gedrag met als resultaat dat wat we om ons heen zien. Dus, ben jij er klaar mee om het gevoel te hebben dat je geleefd wordt, dat je een speelbal bent van je gedachten? En ben je eraan toe om vol-ledige verantwoordeluckheid en vol-ledig eigenaarschap over jouw leven te nemen? Zodat jij het leven kunt creëren waar je blij van wordt? Waar je van droomt? Dan is deze training voor jou. Heb je belangstelling voor Mindset Magic en wil je er meer van weten? Meld je dan hier aan voor de mailinglijst > dan houd ik je op de hoogte en krijg je – als je besluit om mee te doen – een leuke korting op de investering in jeZelf.

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu