in Nieuws & Inspiratie

En route, durven dromen en bramen… heel veel bramen…

Het is tijd om te begrijpen dat je kracht in het ongeziene ligt en niet in het geziene.
Het is daar dat je ze moet confronteren en verslaan.
~ Angelique ~ 

Enerverende dagen, to say the least, maar afgelopen maandag was het zover en hebben we onze handtekening onder het voorlopig koopcontract gezet. Best een uitdaging zo’n document in het Portugees en Engels. Dat niet alleen, ook het loskomen van ‘hoe het in Nederland gaat’, waar alles juridisch tot in de puntjes geregeld moet zijn en zwart op wit moet staan, naar de manier waarop dat hier gaat: ‘Ja, dat stuk staat niet in het contract, maar dat hoort er gewoon bij hoor!’. Geweldig om in jezelf de ‘Nederlandse verkramping’ te voelen oplossen en je over te geven aan ‘’s lands wijs, ’s lands eer’. Moet daar altijd wel om lachen.

Een proces van loslaten en onthechten. Van bewust worden hoezeer het Westerse denken geankerd en verborgen is in je bewustzijn. Een proces waarbij onbewuste gehechtheden, programmeringen en conditioneringen naar het bewustzijn worden gebracht om te worden gezien, omarmt en vervolgens in liefde losgelaten. Om van binnen steeds meer die transparante mens te ont-dekken die de mensen hier van nature gewoon zijn.

Geen onveilige onderstroom van wantrouwen, concurrentie of competitie zoals we dat in het Westen gewend zijn, maar harteluckheid, openheid en vertrouwen. Opnieuw die ‘mensen-mensen’ en een verademing om te ont-dekken dat het nog bestaat. Loslaten en overgave aan het vertrouwen dat hier vanzelfsprekend is. Eenvoudig en oh zo diepgaand…

Na de ondertekening sloeg meteen de paniek toe: ‘oh jee!’, ‘wat hebben we gedaan?’, ‘wil ik dit wel echt?’, ‘hoe dan?’, ‘hoe moet dat dan?’, de mind nam het meteen over en liet van zich horen, want ja, we stappen in het onbekende en daar houdt ons reptielenbrein nu eenmaal niet van. Gelukkig herken ik deze beweging inmiddels, sta ik hem toe om er te zijn, doorvoel wat eronder zit en gezien wil worden (ja, ja, daar issie weer: vertrouwen en overgave) en ben ik gelukkig inmiddels in staat om relatief snel en relatief kalm deze momenten te navigeren. Zodat er rust komt en ruimte om me voorzichtig over te geven aan het idee dat dit echt ons stukje land is.

We zijn er nog niet helemaal: de omringende buren hebben ‘het recht op eerste koop’. Ze worden allemaal geïnformeerd dat ‘ons’ landje wordt verkocht waarna ze 8 dagen de tijd hebben om te laten weten of ze het liever zelf willen kopen. Nog even afwachten dus tot we onze handtekening kunnen zetten en ook het ook echt in eigenaarschap krijgen.

Ik schrijf afwachten maar het mooie is dat ik van binnen weet dat afwachten een keuze is. Dat ik kan kiezen om ‘af te wachten’ – met alle bijbehorende gedachten van dien – maar dat ik ook andere gedachten kan kiezen, bijvoorbeeld dat het al van ons is. En dat ook zo voelen. Weten dat we niet overgeleverd zijn aan iets buiten onszelf, maar dat we zelf de kracht en de potentie hebben om dit te creëren. Dat als het de bedoeling is, de overdracht soepeltjes plaatsvindt en zo niet, dan is er een nóg mooier plekje voor ons weggelegd. Dit geeft kalmte waarbij je weet dat hoe het ook uitpakt, het helemaal goed is.

‘The best way to predict your future is to create it’ en onderdeel daarvan is durven dromen. Ik merkte dat de ‘ja, maar’- en ‘als dan’-gedachten onbewust in de weg zaten en ik het mezelf nog niet toe kon staan om te dromen. Tot vanmorgen. Toen werd ik me bewust van een aantal belemmerende gedachten en overtuigingen die het dromen in de weg stonden. Ik kon ze zien, doorvoelen en loslaten waarmee er ruimte kwam voor dromen: ‘Zullen we een huisje aan de rivier bouwen? Dat is lekker, heb je de schaduw van de bomen en de koelte van het water.’ ‘Oh, ja! Da’s leuk! Zullen we er meteen even heenlopen?’. ‘Dan maken we van het bestaande huisje een winterverblijf! Lekker warm! Of we verhuren het!’. Hahaha! Zodra er rust is in je hoofd, is er ruimte voor ideeën en inspiratie om te stromen. En om te genieten van de talloze mogeluckheden die dit mooie stukje Aarde in zich draagt.

Tot de overdracht wilden we eigenluck niet te veel doen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dus deden we wat voorzichtige stappen om het land en de olijfbomen te ontdoen van bramen. Heel. Veel. Bramen. De opluchting van de bomen is gewoon voelbaar, ze kunnen weer ademhalen. Zo fijn! Ook het bouwwerkje heeft Jaap toegankeluck gemaakt, de plek waar de camper staat gemaaid en een mooi stenen vloertje gelegd voor de buitendouche. Met stenen van het land, hoe geweldig en vervullend is dat!

De Magie is bijna tastbaar, ook in het stukje bos. Van de week in het bijna donker, liepen we samen de berg op en vloog er een vogel in stilte, heel laag 3 keer om ons heen… geruisloos… bizar… en Magisch. We konden niet onderscheiden wat voor vogel het was, het was sowieso een roofvogel. Je zou zeggen een uil, maar daar leek het niet op. Wie het weet of voelt, mag het zeggen. Voor ons voelde het in ieder geval als een warm welkom…

In datzelfde bos bevindt zich een moestuin, een ommuurde tuin met een aantal olijfbomen en opnieuw bramen… Heel. Veel. Bramen. Als er een moestuin is, dan moet er water zijn, was onze gedachte, iets wat de eigenaar bevestigde. Jaap besloot op onderzoek te gaan en met succes! Want onder heel veel bramen vond hij de waterbron… Nog steeds gevuld, dus gevoed vanuit de berg? Hoe fantastisch is dat! De moestuin voelde al als een krachtige, mystieke plek. Het ont-dekken van deze bron was een mooie bekrachtiging. Allemaal kadootjes die we mogen uitpakken.

Daarnaast bracht de week ook de nodige uitdagingen. Zo voelden we dat de verbinding met degene die ons hier naartoe heeft geleid, een binding werd en ging knellen en hebben we besloten om deze in dankbaarheid los te laten. Helemaal op onszelf dus, in onze eigen kracht. Een opluchting en spannend tezelfdertijd. En helemaal kloppend in het moment en deze tijd waarin alles wat niet langer resoneert zichtbaar wordt en getransfromeerd mag worden. Een volgende sprong in het diepe.

Wordt vervolgd… 🌹

PS: In september start Rust & Ruimte Mindset Magic. Een uitgebreide mindset training die je inzicht geeft in hoe je brein werkt, hoe onze gedachten werken en hoe we zelf onze werkeluckheid creëren. Mindset Magic geeft je de kennis, (wetenschappelucke) informatie en instrumenten om je bewust te worden van jouw gedachten, bewust zjou gedachten te kiezen en moeiteloos jouw doelen te realiseren. Dit zegt Els over Mindset Magic: ‘Ik was erg benieuwd naar het mindset programma omdat ik vaak een erg drukke mind heb, veel gedachten. Dankzij het mindset programma ben ik me er bewust van geworden welke gedachten ik heb, ik heb meer kennis gekregen over hoe de mind werkt en ik heb leren werken met hele simpele tools om mijn gedachten als het ware te herprogrammeren. Germaine heeft het programma heel goed opgebouwd en biedt veel coaching, dat vond ik heel fijn. (…) Ik ben sinds de heropening van de studio weer begonnen met zelf yin-lessen geven en ik geef nu ook meditaties, hele leuke ontwikkelingen! Over het algemeen lukt het me goed om in een positieve mindset te zitten. Ben blij dat ik dit traject bij je heb gevolgd en ook de pauze voelt even goed nu, weer even de yoga-boeken in 🙂. Veel liefs!’
Gedachten en emoties liggen ten grondslag aan ons gedrag met als resultaat dat wat we om ons heen zien. Dus, ben jij er klaar mee om het gevoel te hebben dat je geleefd wordt, dat je een speelbal bent van je gedachten? En ben je eraan toe om vol-ledige verantwoordeluckheid en vol-ledig eigenaarschap over jouw leven te nemen? Zodat jij het leven kunt creëren waar je blij van wordt? Waar je van droomt? Dan is deze training voor jou. Heb je belangstelling voor Mindset Magic en wil je er meer van weten?  Meld je dan hier aan voor de mailinglijst > dan houd ik je op de hoogte en krijg je – als je besluit om mee te doen – een leuke korting op de investering in jeZelf.

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu