in Nieuws & Inspiratie

En route, wat minder online en onverwachte wendingen…

Het is tijd om te begrijpen dat je kracht in het ongeziene ligt en niet in het geziene.
Het is daar dat je ze moet confronteren en verslaan.
~ Angelique ~ 

De reis naar Portugal is vlekkeloos verlopen zonder ook maar enig oponthoud. Nu ik mijn vorige bericht nalees, we reden om 15.30 de grens met Portugal over! Ok, 3 minuten eerder dan waar we onze intentie op hadden gezet, maar ik zeg: niks meer aan doen!

Voor degenen die zich zorgen maakten om mijn voeten op het dashboard: ik leef niet in een wereld van angst maar vertrouwen en vertrouw erop dat in het onwaarschijnlucke geval dat er al iets zou gebeuren, mijn intuïtie me ruim op tijd laat weten om mijn voeten van het dashboard te halen om mijn lichaam te behoeden. Als dat mijn hoogste goed dient. Maar nogmaals dank voor de bezorgdheid, vind ik heel lief.

De Kristallen Bol om ons heen, de Nevelen, de Krachtdieren. Een bijzonder, wonderluck en krachtig samenspel, ik kan het iedereen aanraden. Om de kracht van Magie weer toe te laten en ook toe te passen in je leven. ‘Zij’ doen het ook alleen ze vertellen het er niet bij. Sterker nog, ze maken het belacheluck of verwijzen het naar het rijk der fabelen, zodat wij denken dat het niet bestaat. Als wij dat denken en dat ook geloven, kunnen we er dus ook geen gebruik van maken. Best slim van die gasten.

Dat alles vlekkeloos verloopt, wil overigens niet zeggen dat we niet geconfronteerd worden met de nodige uitdagingen. Zo liet ineens een van mijn kiezen van zich horen en werd ik me bewust van het narratief: ‘ow, hoe moet dat nou, mijn tandarts zit in Nederland, we komen net aan, hoe zijn de Portugese tandartsen, ik spreek de taal niet’, etc., etc., in potentie pure paniek als je deze gedachten gelooft en je brein de kans geeft daar naartoe te gaan. 

Gelukkig kan ik de bewegingen in mijn brein zien en me her-inneren dat ik een Goddeluck Wezen van Licht ben en ik zelf de potentie in me draag om ook met deze situatie te dealen ook al weet ik even niet hoe. Het mooie is, ik hoef het ook niet te weten, ik hoef alleen maar ontvankeluck te zijn. Te weten dat mijn lichaam me iets wil vertellen en het wel weet. Dat het aan het helen is – een fenomeen dat wij vaak verwarren met ziekte – en dat het aan mij is om daarop te vertrouwen, haar daarin te ondersteunen, alle ruimte te geven en mijn intuitie te volgen..

Best uitdagend als je werkeluck iets ervaart in je fysieke lijf (en een deep bow naar al diegenen die momenteel voor veel intensere fysieke uitdagingen worden gesteld). Maar nu, 3 dagen verder en volgend wat het leven op mijn pad bracht (hymalaya zout, kamillethee en een spoelwatertje van de drogist), voel ik dat de ontsteking nagenoeg verdwenen is, durf ik langzaam weer dingen te eten die niet vloeibaar zijn en is de pijn nauwelucks nog voelbaar. Wow, wie had dat gedacht! En gelukkig!

Een andere uitdaging was het stukje grond waar we een optie op hadden, wat we in principe hadden aangekocht en waar we een aanbetaling op hadden gedaan. De reden om afgelopen vrijdag naar Portugal af te reizen. We waren ontzettend nieuwgiering om het in het echt te ontmoeten en meteen bij aankomst op zondag reden we erheen… Het was een desillusie… Wat we op de foto’s hadden gezien en hadden voorgesteld als een stukje paradijs op aarde, bleek dat verre van te zijn. Een in onze ogen verwaarloosd stukje land waarvan meer dan de helft onbruikbaar en in een treurige staat van zijn. De waterbron bleek een troebel poeltje en wat druppels langs de bergwand. Het was werkeluck in niets dat wat we verwacht hadden dat het zou zijn. Bovendien had het zoveel onderhoud nodig dat we ter plekke besloten dat we dit niet gingen doen.

Teleurgesteld? Ja, absoluut. Boos of verontwaardigd? Zeker niet. In het kunnen zien wat we zelf anders hadden kunnen doen om dit te voorkomen, schuilen zeer waardevolle lessen voor de toekomst. In het onszelf toestaan om de teleurstelling er helemaal te laten zijn en ook in het in eigenaarschap nemen van de situatie, voelt het als onderdeel van een avontuur waar we ons in bevinden. Bovendien hoeven we deze emoties dan niet te projecteren op een ander. En in mij is er altijd meteen een Weten: dan is er iets beters of mooiers, of een beter en mooier plekje voor ons weggelegd…

De inspiratie om wat te doen met de tijd die we nu ineens tot onze beschikking hebben, begint dat meteen te stromen… Samen met Melanie, de Nederlandse makelaar hier gaan we vanmiddag de andere landjes bekijken, we zijn er nu toch. Daarna laten we ons meebewegen naar waar het leven ons naartoe beweegt.

Wordt vervolgt 🌹

PS: In september start Rust & Ruimte Mindset Magic. Een uitgebreide mindset training die je inzicht geeft in hoe ons brein werkt, hoe onze gedachten werken en hoe we zelf onze werkeluckheid creëren. Mindset Magic geeft je de kennis, (wetenschappelucke) informatie en instrumenten om moeiteloos jouw doelen te realiseren. 
Dit zegt Els over Mindset Magic: ‘Het was echt een openbaring om aan deze training mee te doen, ik heb ontzettend veel over mezelf en mijn mind geleerd en kan mijn nieuwe kennis iedere dag toepassen. Ik heb nog steeds veel gedachten, maar ik weet nu hoe ik ermee om moet (/kan) gaan en hoe ik ze voor (in plaats van tegen) me kan laten werken. Echt een mega eye-opener, dankjewel lieve Germaine voor het delen van al deze kennis en je betrokkenheid!’ ElsGedachten en emoties liggen ten grondslag aan ons gedrag met als resultaat dat wat we om ons heen zien. Dus, ben jij er klaar mee om het gevoel te hebben dat je geleefd wordt, dat je een speelbal bent van je gedachten? En ben je eraan toe om vol-ledige verantwoordeluckheid en vol-ledig eigenaarschap over jouw leven te nemen? Zodat jij het leven kunt creëren waar je blij van wordt? Waar je van droomt? Dan is deze training voor jou. Heb je belangstelling voor Mindset Magic en wil je er meer van weten? Meld je dan hier aan voor de mailinglijst > dan houd ik je op de hoogte en krijg je – als je besluit om mee te doen – een leuke korting op de investering in jeZelf.

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu