in Nieuws & Inspiratie

FB Live: Alles is energie, alles is Liefde

When we shift our energy from fear to love,
We find our way…
~ Panache Desai ~

Niets gebeurt niets voor niets, ook de situatie die we nu beleven niet. Vanuit mijn perspectief een uitnodiging om naar binnen te keren, onze eigen vleugels te ontdekken en te ontvouwen en daarop te gaan vertrouwen in plaats van de tak waar we op zitten, of iets anders buiten onszelf.

Tijd om ons te herinneren dat we liefde zijn en dat liefde zich vermenigvuldigt door te delen. Morgen is het Nieuwe Maan. Een Nieuwe Maan in het teken van groei en ontwaken. Het ontwaken van de levenskracht in de natuur en in de mens. Door ons af te stemmen op de Energie van Liefde verhogen we de trilling van ons eigen energieveld, maar ook dat van de Aarde. Want alles is energie en alles is verbonden.

Vorige week besteedde ik in de Facebook live aandacht aan The Gift of Blessing. Oeroude wijsheid van de essenen die mij leerde hoe ik heel veel ruimte in mezelf kan vinden wanneer ik geconfronteerd word met uitdagende omstandigheden die me raken en diep binnenkomen. Zodat ik me weer kon verbinden met de situatie en daarmee ook met mezelf omdat ik er niet meer tegen vecht maar de situatie toesta om er te zijn en in mij aan te raken wat aangeraakt wil worden: boosheid, verdriet, angst, afschuw wat het ook is..

Door dit toe te staan kon ik weer met mezelf verbinden omdat er op dat moment niets meer was dat over de situatie oordeelde of de situatie wilde veranderen. Dit is mogelijk wanneer je er ten diepste van bewust bent dat alles energie is.

Gelukkig is de wetenschap daar inmiddels ook over uit dat helpt nogal in deze rationele maatschappij waar alles ‘wetenschappelijk bewezen’ moet zijn voordat het echt is. Ik heb daar zo mijn eigen gedachten over. Maar goed, alles is energie.

Opnieuw vanuit mijn perspectief is energie an sich niet goed of fout maar gewoon energie. Energie kan licht voelen en je voeden (je wordt er blij van) of zwaar en je niet voeden (je wordt er boos, bang of verdrietig van) maar dat maakt energie niet goed of fout. Dat is iets wat onze gedachten doen door te oordelen over wat we ervaren. In de natuur heb je wel positieve en negatieve energie in de zin van mannelijk en vrouwelijk, yin en yang, noord en zuid, plus en min, een natuurlijk verschijnsel: polariteit. De plus en de min zorgen ervoor dat batterij werkt en de aarde draait.

En dat is een heel mooi verschijnsel, want door polariteit ontstaat er beweging en daardoor is onze hele realiteit ontstaan. Sterker nog daaruit zijn jij en ik ontstaan dus hoe mooi is dat?  Daar is niets mis mee. 

Wanneer dit besef diep geankerd is in je bewustzijn en daarmee bedoel ik niet in je hoofd als kennis maar in je hart als een weten, dan weet je ook dat waar jij jouw aandacht aan geeft, dat groeit. Geef je veel aandacht aan de angst en onrust om je heen, dan zul je ervaren dat die groeit, dat het meer en erger wordt. Geef je aandacht aan liefde, verbinding, harmonie, hartstocht, passie, dan zul je merken dat ook dat groeit. Experimenteer er de komende tijd eens mee. En deel je ervaring met me. 

Maar goed, dat is wat we in deze Facebook Live hebben gedaan. Door de alle vertroebeling en onrust kan het – helemaal voor gevoelige mensen, kan het niet vaak genoeg zeggen – een uitdaging zijn om überhaupt nog contact te maken met die liefde in jezelf. 

Mij helpt het in zo’n geval om bijvoorbeeld aan mijn kinderen te denken. Dan voel ik zoveel liefde dat dan barst mijn hart open als het ware. Vaak zo erg dat ik er werkelijk tot tranen toe door wordt geroerd. Mocht dat gebeuren, wees dan niet bang voor die tranen, laat ze er gewoon zijn. Ze helpen je om je hart (nog verder) te openen.

Mocht je geen kids hebben, denk dan bijvoorbeeld aan je partner (als je een liefdevolle relatie tenminste) of iemand anders waar je veel van houdt, je ouders, je broer of zus, een huisdier. Of denk aan een mooie plek in de natuur, aan een mooi muziekstuk of kunstwerk… Het maakt niet uit, als het je maar iets is waar je heel blij van wordt…

Word je er ook een ogenblik van bewust dat wij denken dat het die ander is waardoor we liefde voelen, maar die liefde die je voelt, die zit al in jezelf, Sterker nog, die ben jij!

Wat we daarna doen, is die liefde die je in jezelf voelt, delen. Vaak weten we in ons hoofd niet wat we moeten doen in deze tijd. Spirituele leraren zeggen dan dat je in liefde moet blijven. ‘Ja, oké, hoe doe ik dat dan?’. Nou, dat kun je zometeen ervaren. 

We gaan een meditatie doen om die liefde te delen zodat liefde groeit, in jou, om jou en daarmee in de wereld immers, alles is energie en alles is verbonden. 

Als je op dit gebied scepsis ervaart in jezelf, of denkt, ‘ja, ja, dat zal wel’, dan nodig ik je uit, doe het gewoon. Laat die gedachten even voor wat ze zijn, luister er gewoon even niet naar en ervaar het dan eens. Met een open mind en een open hart, immers baat het niet, het schaadt zeker niet. En sta jezelf even toe om al die gedachten opzij te zetten en je open te stellen voor iets nieuws, iets anders, iets onbekends.

Ik nodig je ook van harte uit om mensen, dierbaren waar jouw hart op dit moment naar uitgaat, jouw liefde te geven. Hoewel ze zich dit op rationeel niveau misschien niet bewust zijn, hoewel als ze gevoelig zijn, dan zullen ze het letterlijk kunnen voelen en zo niet, dan  ontvangen ze sowieso de energie in hun hart en dat doet heel veel want liefde heelt.

Het heelt je je lichaam, je emoties, je gedachten. Het boost je immuunsysteem en verbindt op diep niveau met jezelf en met de mensen waar je van houdt.

En weet je wat het allermooiste is? Er is geen enkele anderhalve meter maatschappij of intelligente lockdown die jou ervan kan weerhouden om die te doen. Werkelijk niets of niemand! 

Dus heb jij een dierbare die je momenteel niet in je armen kunt sluiten? Sluit ze dan op dit niveau, in deze dimensie in je hart. Ik garandeer je ze voelen het, ze ervaren het en het is minstens zo heilzaam als fysiek contact. 

Ik nodig je ook uit om dit zoveel en zo vaak te doen als goed voor je voelt want nogmaals in essentie is alles energie. En hoe meer wij verbinden met de energie van liefde, hoe meer liefde groeit en liefde vermenigvuldigt zich het snelst door het te delen…

In Liefde,
Germaine 🌹

Love is the cause, the meaning and the purpose of everything…
~ We Are Human Angels, the book ~

PS. In de wekelijkse FB live uitzendingen plaats ik gebeurtenissen in een ander perspectief, een perspectief van hoop en vertrouwen. Een perspectief van waaruit jij en ik de kalmte in de chaos kunnen bewaren, de zin kunnen gaan zien in de onzin en de perfectie in de imperfectie.

Heb je vragen: laat ze me weten in de comments of stuur ze toe via messenger of email. De FB Live uitzending vindt iedere woensdag om 13 uur plaats in de besloten Facebookgroep de Kracht van jouw Gevoeligheid. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Deel deze informatie ook graag met mensen waarvan jij denkt dat ze helpt om rust en ruimte te creeren in deze onrustige tijd.

PPS. Kun je niet live aanwezig zijn? Geen probleem, de opname blijft voorlopig staan zodat je hem op een later tijdstip kunt bekijken.

PPPS. Geen lid van de groep de Kracht van jouw Gevoeligheid? Hier kun je je aanmelden >>

#sacredfeminine #magic #hsp #krachtvangevoeligheid #thebeautyway #ancientwisdomformodernwomen

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu