in Nieuws & Inspiratie

FB Live: De Keuze voor het Licht…

Darkness cannot drive out darkness, only light can do that
~ Martin Luther King ~

In de vorige Facebook Live video’s en meditaties hebben we ons verbonden met de Liefde die we zijn en hebben we contact gemaakt met de wereld die wij graag willen voor onszelf en onze kinderen en kleinkinderen. Een wereld van harmonie, vrede en Liefde. 

Hier gaan we weer een stapje verder. We gaan ons verbinden met het Licht dat we zijn en heel bewust de keuze maken voor het Licht, wat hetzelfde is als kiezen voor Liefde.

Waarom? Martin Luther King zei het al zo mooi: ‘Duisternis kan de duisternis niet verdrijven, alleen Licht kan dat, haat kan haat niet bestrijden, alleen Liefde kan dat.‘ En dat is waar we mee bezig zijn. Om te verbinden met het Licht, maar ook om de duisternis niet te ontkennen want die is nu eenmaal onderdeel van het Licht. 

Waar het vanuit mijn perspectief om gaat is dat mensen gaan ontwaken uit wat ik ‘de Matrix’ noem. Dat hypnotiserende veld dat bestaat uit de reguliere media, de regering, de deskundigen en alles wat daarbij hoort, ik noem het maar even de gevestigde orde.

Een gevestigde orde die vooral bezig is om de maatschappij mentaal voor te bereiden op het grote plan dat zich achter de schermen voltrekt en dat gericht is op onderdrukking van jouw en mijn bewustzijn en het ontnemen van jouw en mijn vrijheden. Dit alles onder het mom van veiligheid.

We worden alvast voorgeprogrammeerd met hypnotiserende mantra’s als ‘het nieuwe normaal’, ‘de anderhalve meter samenleving’, de onvermijdelijkheid van een (verplicht) vaccin vanwege een ‘enorm onzichtbaar gevaar dat dreigt’, dat ‘elk moment opnieuw genadeloos kan toeslaan’, dat heel veel mensen de angst in jaagt en waarvan tot op heden de echt overtuigende bewijzen nog steeds ontbreken. 

Andersdenkenden wordt de mond gesnoerd, respectabele mensen die kritische vragen stellen worden belachelijk gemaakt, kritische geluiden worden gecensureerd, gezonde dingen worden verboden, mensen worden ban gemaakt voor elkaar, accounts voor gezonde leefwijzen worden bij bosjes verwijderd en zo kan ik nog wel even doorgaan met dingen die niet kloppen of op zijn minst merkwaardig te noemen zijn en vragen oproepen. Als je maar een beetje gezond verstand hebt, dan zou er toch ergens een belletje moeten gaan rinkelen?

Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van hun gevoel dat er iets niet in orde is. Gelukkig gaan steeds meer mensen kritische vragen stellen. Gelukkig gaan er wereldwijd steeds meer mensen de straat op om hun stem te laten horen, gelukkig luisteren steeds meer mensen naar hun buikgevoel dat zegt: hier klopt iets niet.

Waarom is er geen aandacht voor het boosten van je immuunsysteem? Voor het verminderen van de stress die deze situatie met zich meebrengt? Voor de helende werking van meditatie, yoga, lichaamsbeweging, vitamine D, vitamine C, gezonde voeding, de zon, de zee, de buitenlucht, en ja, verbinding… met elkaar…?! Als je niet weet dat er een agenda achter alle maatregelen ligt, dan kan dit een enorm verwarrende tijd zijn. Maar nogmaals: gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich hierover uitspreken en terecht, vragen stellen.

Volgende stap is dan op onderzoek uitgaan om te ontwaken tot wat er werkelijk aan de hand is. Ik ben behept met een zeer goed ontwikkeld intuïtief vermogen, en dat vermogen zorg ervoor dat de antwoorden op vragen die ik heb, als het ware naar me toekomen. Ik hoef daar niet naar op zoek. Mijn gevoel vertelt me onmiddellijk wat resoneert aan mijn waarheid en wat niet en dat is erg prettig, gevoel liegt namelijk nooit… anders dan woorden. Ik hoef dan ook niet op te zoek naar antwoorden in die overload aan informatie die beschikbaar is. Die komen naar me toe, een erg prettige bijkomstigheid. 

Heb je echter niet zo’n krachtige verbinding met je intuïtie en leef je meer vanuit het hoofd en de ratio, ja, dan heb je wat te doen in deze tijd. Er is zoveel informatie beschikbaar, uit zoveel, elkaar veelal tegensprekende bronnen, dat het een behoorlijke uitdaging is om door al die bomen het bos nog te zien.

Een man die jaren geleden op mijn pad kwam en die inmiddels al 30 jaar lang onderzoek doet naar het fenomeen dat nu in deze tijd zijn hoogtepunt kent, is David Icke. Hij is meester in het verbinden van alle schijnbaar losse gebeurtenissen tot een perfect geweven plan dat al heel lang geleden in werking is gesteld en waarvan we nu in ‘the end-game’ zitten. Want ja, dat is het, de ‘grand finale’ en hoe die uit gaat pakken is helemaal afhankelijk van jou en van mij. 

In 10-tallen boeken, nog veel meer video’s en interviews zet David uiteen wat er werkelijk gaande is in de wereld. Naar aanleiding van een aantal interviews met London Real TV  is zijn account verwijderd o.a. van YouTube en Facebook. Waarom vraag ik me dan af? Als het toch onzin is wat hij zegt? Complot denken? Dan laat je zo iemand toch lekker zijn gang gaan?

Van de week werd ik in de avond benaderd door iemand die een van zijn interviews aan het bekijken was. De paniek en de onmacht hadden toegeslagen. Want in het kijken naar zijn uiteenzetting van de realiteit, kan het idee dat dit werkelijkheid is je gevoelsmatig overweldigen en too much zijn. Wat deze man zegt kan zo tornen aan jouw wereldbeeld dat bij veel mensen de geneigdheid bestaat om af te haken. 

Om wat hij zegt af te doen als onzin, of complotdenken, domweg omdat wat hij zegt ons bevattingsvermogen ver te boven gaat en raakt aan enorme angsten. Want ineens is de wereld heel anders dan je dacht dat ie was en dat geeft stress. Stress, angst en de geneigdheid om om je heen te gaan slaan en te zeggen dat dit niet waar is. Ja, dat kan. Vraag jezelf alleen af waarom je zo’n heftige reactie hebt, als het toch niet waar is. Gevoel liegt niet, weet je nog…?

Cognitieve dissonantie. Ofwel dat wat je hoort ligt zo ver af van jouw werkelijkheid en jouw overtuigingen en is zo beangstigend dat het makkelijker is om weg te kijken of datgene wat de cognitieve dissonantie in jou veroorzaakt te veroordelen en af te doen als onzin, complotdenken of wat dan ook, dan de eventuele waarheid daarvan onder ogen te zien. Pfff… 

En toch is het nodig om hier doorheen te gaan. Om dat wat er werkelijk gaande is aan te kijken en te laten zijn. Dat is ook waar ik degene die me die avond benaderde toe uitnodigde… Kun je erbij aanwezig blijven en kun je toestaan dat deze informatie aanraakt wat nog niet vrij is. Deze tijd nodigt uit en is volgens mij ook bedoeld om onze ergste demonen aan te kijken.

Zoals ze zeggen: The truth will set you free, but first it will piss you off… Door echter vanuit Liefde aanwezig te zijn bij wat zich voordoet in jouw leven, kijk je vanuit het Licht naar iets wat duister of zwaar is en kun je door wat wij angst noemen, zwaarte, heengaan en alle kracht die je onbedoeld en onbewust weggaf aan het gevoel dat er iets niet klopt, terughalen.

Weer, daar heb je hem weer, niet via de ratio of het denken, maar via die andere weg, The Beauty way. De weg waar ook David Icke ons op zijn manier toe uitnodigt: de weg van het Hart, de weg van Liefde, de weg van doen wat goed voelt, van doen wat juist is. Net als die politieagenten die je steeds meer naar voren ziet treden, die zeggen: ‘Hier heb ik niet voor getekend. Ik heb getekend om mensen te beschermen, niet om ze te onderdrukken.’

In Liefde aanwezig blijven bij het beeld dat hij schetst kan, op z’n zachts gezegd, dus best uitdagend zijn. Vanuit mijn perspectief is dit wel de enige manier om los te komen van de angst velden. Om te doorvoelen wat dit in jou aanraakt en de duisternis aan te kijken… met behulp van die duisternis te ontdekken dat jij Licht bent. En wanneer je vanuit het Licht aanwezig bent bij duisternis, dan kan er maar één ding gebeuren: dan lost de duisternis op. Je kunt immers geen duisternis creëren: duisternis is het ontbreken van Licht. En als je een pikdonkere kamer hebt, heb je maar één lucifer nodig en de duisternis lost op… zo eenvoudig is het… vanuit dat andere perspectief. Een perspectief dat weet dat je Licht bent. 

En dan komen we bij het onderwerp van deze video: De Keuze voor het Licht. Gek genoeg is het, zoals Marianne Williamson zegt, niet onze duisternis die we het meest vrezen, maar juist ons Licht… Waarom is dat?

Vanuit mijn perspectief zijn wij multidimensionale wezens. En heb je meerdere levens geleefd. Levens waarin we beide zijden hebben onderzocht: zowel het Licht als het Duister.
Soms hebben we handelend vanuit het Licht, zulke traumatische ervaringen opgedaan als Ziel dat we ergens in Tijd en Ruimte het Licht hebben afgezworen. Om wat voor reden dan ook hebben we als het ware gezegd: ‘Ik doe dit nooit meer. Want als ik in mijn Licht sta…’ en dan, vul maar in: word ik gemarteld en vermoord, breng ik mijn dierbaren in gevaar, roep ik hel en verdoemenis af over mijn omgeving, gebeuren er rampen, etc. etc. Bottom line: dan ben ik in gevaar. 

Aangezien jouw wereld zich vormt naar jouw overtuigingen, bewust en onbewust, kunnen dit soort onbewuste overtuigingen op dit moment danig in de weg zitten en je er letterlijk van weerhouden om in jouw Licht, in jouw kracht te gaan staan. Als ik met cliënten werk, toont deze energie zich vaak als een van vooruit willen komen, van willen groeien, van jezelf willen neerzetten en daarbij het gevoel hebben dat je ofwel vast zit en niet vooruit komt, ofwel voor elke stap voorwaarts er twee achteruit zet. 

Energetisch toont dit zich als koorden die je als het ware terugtrekken en tegenhouden. In deze video gaan we op heel eenvoudige wijze kijken en voelen wat er bij jou actief is. We gaan dat onderzoeken. Wil je hier dieper induiken, dan nodig ik je van harte uit voor de online workshop a.s. zaterdag*) waarin we deze koorden transformeren en waarin we heel duidelijk gaan kiezen voor het Licht. We gaan ons verbinden met jouw toekomstige Zelf. En die toekomst die jij voor jezelf wilt, nemen we mee terug naar het hier en nu.

Hoe meer mensen zich verbinden met hun eigen Licht en zich realiseren dat ze Liefde zijn, hoe sterker het veld en hoe krachtiger jouw en mijn invloed op de werkelijkheid die we om ons heen zien. 

Het kan lastig te bevatten zijn dat jij een verschil kan maken, maar je kan dat echt, dus ik illustreer dit graag aan de hand van het verhaal van de 100e aap**): als een beperkt aantal mensen een nieuwe weg kent, dan blijft deze weg alleen voor deze mensen beschikbaar. Maar als er meer mensen kennis krijgen van deze weg, dan bestaat er een punt waarop, als er maar één mens meer afstemt op dat nieuwe bewustzijn, het veld wordt versterkt, zodat dit bewustzijn voor iedereen beschikbaar wordt. Jouw bewustzijn is dus vereist bij de groei naar een betere wereld. Jij zou de ‘honderdste aap’ kunnen zijn… Je zou net die toegevoegde bewustzijnsenergie kunnen leveren die nodig is om het gemeenschappelijke bewustzijn te openen naar dat hoger bewustzijn en de dringende noodzaak om te komen tot een vreedzamer wereld.

We zien al dat dit werkzaam is want veel mensen zijn in rap tempo aan het ontwaken omdat deze kennis en wijsheid al steeds makkelijker bereikbaar en toegankelijk wordt. Op het moment dat jij en ik ons ten diepste herinneren wie en wat we zijn en wat we kunnen en we gezamenlijk die nieuwe wereld gaan dromen, dan, ik zei het al: ‘A dream I dream alone is only a dream. A dream we dream together is reality…’

Dat wat wij om ons heen zien, is het oude verhaal. Dat is al gebeurd, dat kunnen we niet meer veranderen. Wat we wel kunnen veranderen is onze toekomst en ‘The best way to predict your future, is to create it’. Hoe die eruit ziet en ons daar vanuit Licht en vanuit Liefde mee te verbinden. Door ons te herinneren wat wij ten diepste zijn: Licht. En door op alle lagen de keuze te maken: de Keuze voor het Licht…

Ik hoop dat je erbij bent…
Germaine 🌹

*) Online Workshop de Keuze voor het Licht
Wil jij ook de Keuze voor het Licht maken? Dat kan! Van de workshop is een opname gemaakt. Helaas is er iets misgegaan met de originele opname, maar ik heb een transcriptie van de workshop gemaakt en de meditatie opnieuw ingesproken. Om deze reden vraagt de opname maar een kleine investering van slechts €5.

Na ontvangst van jouw bijdrage ontvang je meteen de link naar:
– de originele opname (video en audio), helaas met haperingen
– de transcriptie van de video
– twee audio’s: één met een korte intro en één met de meditatie
– voorbereidende informatie (FB Live, artikelen en inspiratie)
Je kunt dus meteen aan de slag!

**) Het verhaal van de 100e aap
‘…Meer dan zestig jaar geleden is de Japanse aap, Macaca fuscata, in het wild geobserveerd. In 1952 gaven onderzoekers apen op het eiland Koshima zoete aardappels, die ze in het zand lieten vallen. De apen vonden de smaak van de rauwe zoete aardappels lekker, maar zij vonden het zand onaangenaam. Een achttien maanden oud wijfje, dat Imo was genoemd, ontdekte dat zij het probleem kon oplossen door de aardappels in een naburige beek te wassen. Ze leerde dit trucje aan haar moeder. Haar vriendinnen leerden deze nieuwe manier eveneens en zij gaven haar ook door aan hun moeders. Voor de ogen van de onderzoekers werd deze culturele innovatie geleidelijk opgepikt door verschillende apen. Tussen 1952 en 1958 leerden alle jonge apen de zanderige zoete aardappels te wassen om ze smakelijker te maken. Alleen die volwassenen die hun kinderen imiteerden, leerden deze maatschappelijke verbetering aan. Andere volwassenen volhardden in het eten van zoete aardappels met zand. Toen gebeurde er iets opzienbarends. In de herfst van 1958 was een aantal Koshima-apen, het juiste aantal is niet bekend, zoete aardappels aan het wassen. Stel dat op een morgen toen de zon opkwam er op Koshima negenennegentig apen waren die hadden geleerd hun zoete aardappels te wassen. En stel dat later op die dag de honderdste aap leerde zoete aardappels te wassen.

Op dat moment gebeurde het!

Tegen de avond van die dag waste bijna alle apen van de troep de zoete aardappel alvorens ze te eten. De toegevoegde energie van deze honderdste aap veroorzaakte op de een of andere wijze een ideologische doorbraak! Maar, let goed op! Het meest verrassende dat de onderzoekers vaststelden, was, dat de gewoonte zoete aardappels te wassen spontaan de zee over sprong! Apenkolonies op andere eilanden en op het vasteland bij Takasakiyama, begonnen hun zoete aardappels te wassen! Dus als een bepaald kritisch aantal een bewustzijn verwerft, kan dit nieuwe bewustzijn worden doorgegeven van geest tot geest…’
(Bron: Ken Keyes jr.)

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu