in Nieuws & Inspiratie

FB Live: Op welke frequentie ben jij afgestemd?

‘Everything is Energy and that is all there is to it.
Match the frequency of the reality you want and you can not help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.’
~ Albert Einstein ~

In de vorige FB Live doken we in de wereld van de quantum fysica. Klinkt ingewikkeld, maar dat valt wel mee. Waarom deden we dat? Omdat het nodig is om iets van de aard van onze realiteit te begrijpen om uit de situatie te komen waar je wellicht in zit en om je ervan bewust te worden dat je echt de schepper bent van jouw eigen realiteit.
 
Ik zeg wellicht omdat ik de realiteit anders kan ervaren dan jij. Gisteren zat ik in de auto en ik verwonderde me om alle schoonheid om me heen: ik zag bloemen en bomen, vogels en vlinders en ik werd daar blij van. Zo blij dat ik me bijna schuldig voelde. Het idee dat heel veel mensen een op z’n zachtst gezegd, best een uitdagende tijd beleven en ik me bezighoud met het creëren van schoonheid. In mijn lichaam, in de dingen die ik doe, in een vijver, ik schreef er onlangs over. Een geweldige elvenvijver die zich in een mum van tijd heeft gemanifesteerd… moeiteloos bovendien, voor mij een teken dat iets de bedoeling is…
 
Los daarvan bestaat mijn wereld op dit moment niet uit een wereld van angst of beperking, niet uit de wereld van ‘strijden’, ‘nee’ of ‘tegen’. Ook niet uit schaarste of beperking. Ik ervaar op dit moment juist heel veel Liefde in mijn leven, heel veel rust, harmonie, blijdschap en vooral dankbaarheid. En overigens, zonder mijn ogen te sluiten voor andere dingen of geluiden. 
 
In tegenstelling tot veel andere mensen, leef en wandel ik in een wereld van schoonheid waarbij elk moment – oké misschien niet elk moment – maar bijna elk moment er één is van verwondering. Zoals gezegd, je zou je er bijna schuldig over voelen (doe ik niet hoor). En dat gun ik iedereen. Juist in deze tijd van uitdagingen en turbulentie; een uitgelezen mogelijkheid om te leren dit soort energieën anders te navigeren. 
 
Om dat te kunnen heb je echter een andere bril nodig om naar de wereld om je heen te kijken. Of liever gezegd, is het nodig dat je je bewust wordt dat je überhaupt een bril op hebt en dat je die bril, waarvan je nogmaals waarschijnlijk niet weet dat je hem draagt, ook afzet. Of in ieder geval de intentie hebt om dat te doen.
 
Vergelijk het maar met een zonnebril. Als je een zonnebril op hebt, dan heb je op een gegeven moment niet echt meer in de gaten dat je een zonnebril op hebt. Je ogen raken gewend aan de donkere glazen, aan het filter. Op zo’n zelfde manier kijken wij door de bril van overtuigingen, programmering en conditionering. Deze overtuigingen, gedachten en programmering bepalen hoe onze realiteit eruitziet.
 
Alleen weten we niet dat het maar een bril is. Eén manier om naar de werkelijkheid te kijken, maar zeker niet de enige. We weten niet eens dat we een bril op hebben. En dat we ook een andere bril kunnen opzetten en de realiteit op een andere manier kunnen waarnemen. 
Maar waar ik je toe wil uitnodigen is om die bril helemaal af te zetten. Alleen, om hem af te zetten, is het eerst nodig dat je weet dat je überhaupt een bril op hebt. Anders denk je ‘zo is het nu eenmaal’ of ‘het is niet anders’. 
 
Bovendien vinden wij onze bril afzetten niet altijd prettig. Vergelijk het maar met het afzetten van je zonnebril. Dan moeten je ogen weer even wennen aan ‘het nieuwe normaal’, zonder zonnebril. En als je hem lang op hebt gehad, dan voelt al dat licht best intens.
 
Wanneer je echter realiseert hoeveel licht die zonnebril wegneemt dan het kan het ook een verademing zijn om de realiteit zonder filters te bekijken. Dus dat is het eerste wat ik je wil vragen te doen om in gedachten de bril waardoor je deze werkelijkheid bekijkt af te zetten. Of in ieder geval die intentie te hebben.
 
Dan komen we op het volgende punt, de quantum fysica en ik ga mijn best doen omdat in Jip en Janneke taal uit te leggen.
 
Dat begint met de statement: ‘Alles is energie’. Alles is energie, niets uitgezonderd. Die energie heeft verschillende verschijningsvormen al naar gelang de frequentie van die energie, de trilling, de vibratie. Die trilling kan hoog of laag zijn. Hoe lager de trilling van energie, hoe meer de energie verdicht en hoe tastbaarder hij wordt. Vaste, tastbare materie is niets anders dan energie met een lage trilling, een lage frequentie, vloeibare stoffen hebben een hogere trilling en vluchtige stoffen, gassen hebben een nog hogere trilling. Een gedachte of een emotie is ook energie, maar met een hogere frequentie waardoor je ze met je fysieke zintuigen niet kunt waarnemen. Wel met je gevoel (bv: ‘de sfeer was te snijden’).
 
Vervolgens kun je je misschien voorstellen dat energie met haar verschillende frequenties ook binnen verschillende bandbreedtes bestaat. Vergelijk het maar met de FM of AM bandbreedtes op de radio. Binnen een bandbreedte bestaan al die verschillende frequenties of kanalen en op een specifieke frequentie bevinden zich de stations (Sky Radio, Classic FM, Radio 538). Al die bandbreedtes, kanalen en zendstations bestaan naast elkaar, zonder dat ze elkaar horen of zien en zonder dat ze last hebben van elkaar of elkaar storen.
 
Wat wij de zichtbare tastbare wereld noemen is maar één bandbreedte van energie, en wel die met een lage frequentie: hij is tastbaar. 
Energie met een hoge frequentie wordt steeds minder tastbaar, steeds minder vast en steeds minder zichtbaar. Als gezegd, niet minder voelbaar! Neem bijvoorbeeld gedachten of een emotie, die zijn niet zichtbaar of tastbaar maar nogmaals wel voelbaar (good vibes vs bad vibes).
 
Dat is de ook manier waarop energie communiceert, dat gebeurt via je gevoel. En hoe hoger de frequentie, de vibratie, hoe fijner wij het vinden voelen. Zo hebben emoties elk een eigen frequentie. Dat kun je tegenwoordig ook waarnemen met allerlei meetapparatuur. De emotie ‘boos’ of ‘bang’ heeft een heel andere trilling dan ‘blij’, of ‘dankbaar’, deze emoties geven een heel ander gevoel.

Verder is het ook nog belangrijk om te weten dat er hier in deze realiteit een Universele Wetmatigheid geldt, de Wet van Aantrekking. Deze wetmatigheid is, net als de zwaartekracht, werkzaam en deze wet zorgt ervoor dat je dat wat je uitzendt ook aantrekt. 
 
Weer even terug naar de het radiostation: eigenlijk zijn wij allemaal een soort wandelende radiozenders en -ontvangers. We zenden iets uit en we ontvangen iets terug. Veelal zijn we ons hier niet van bewust. Als jij bijvoorbeeld bewust of onbewust angst ervaart, dan zend je de vibratie van angst uit en trek je daarmee diezelfde vibratie aan. Dit bevestigt wat je al voelde (angst) en bekrachtigt dit (zie je wel!) waardoor je wordt gesterkt in je gevoel, waardoor de angst weer wordt versterkt. Waardoor je die versterkte angst weer uitzendt en ook weer aantrekt, bevestigd krijgt (zie je wel) en dus… etc. etc. Op deze manier kom je in een soort vicieuze cirkel terecht waarbij datgene wat je niet wilt, alleen maar groeit. Zonder dat je je daarvan bewust bent, houd je jezelf in de vibratie, de frequentie van angst.
 
Jouw brein is bovendien een dienaar. Als jouw gedachten en emoties over angst gaan, dan gaat jouw brein, jouw hersenen je helpen om bevestiging te vinden voor wat je voelt. Je oog valt op artikelen en foto’s die je angst bevestigen en je trekt mensen aan die hetzelfde denken, dus je krijgt steeds opnieuw de bevestiging dat het echt zo is, waardoor die vibratie weer bevestigd waardoor je het weer aantrekt etc., etc.. Vergelijk het maar met als je een nieuwe auto hebt gekocht, ineens zie je overal ‘jouw’ auto rijden waar je dat daarvoor waarschijnlijk niet echt was opgevallen.
 
Je belandt in die vicieuze cirkel zonder dat je dat weet en zonder dat je je ervan bewust bent creëer je zo je eigen werkelijkheid. Dat is waar dat vandaan komt dus. Vaak snappen we dat niet, ‘Hoezo doe ik dat?’, nou, zo dus. Alleen weten we dit niet want we hebben die bril op. Een bril die waarschijnlijk ook nog zegt dat dat ‘normaal’ is, want dat denken we. Als je die bril, dat filter dat zegt dat de zichtbare, tastbare wereld de enige werkelijkheid is, maar even afzet, dan ontdek je een heel andere wereld! Een wereld waarin jij een vibrationeel wezen bent dat leeft in een vibrationele werkelijkheid waarin werkelijk alles mogelijk is; het quantum veld… 
 
Oké gaan we weer een stapje verder, in het bovenstaande voorbeeld als we dat weer even vertalen naar jou als zend- en ontvangstation dan heb jij je radio als het ware ingesteld op de zender ‘angst’ of de zender ’slachtoffer’ of de zender ‘ziek’ of ‘boos’ of noem maar op. En hoe langer je op een bepaalde zender bent afgestemd, hoe echter ‘ie ook wordt. Net als op een LP maken je hersenen als het ware groeven aan, je gewoontes, waarlangs jouw leven zich dan afspeelt.

Als je op de ‘zender-ontvanger’-manier kijkt naar wat er gebeurt, dan zal het je niet verbazen dat wat je om je heen ziet ‘boos’ is, of ‘bang’ of ‘slachtoffer’.  Integendeel, het is zelfs logisch want jij hebt jouw zender daarop afgestemd. 
 
Als je het weer even vergelijkt met een echte radio: als jij je radio afstemt op Classic FM dan krijg je geen Sky Radio te horen, of NPO 1. Die krijg je pas te horen als je afstemt op Sky Radio of NPO 1. Met televisie is dat precies hetzelfde. Het zijn allemaal verschillende zenders, verschillende frequenties, verschillende werelden die totaal onafhankelijk van elkaar en naast elkaar kunnen bestaan. Als je naar NPO 1 kijkt, heb je geen idee wat zich op NPO 2 afspeelt en je hebt er ook geen last van. Die frequenties bestaan naast elkaar en ze storen elkaar niet.
 
Wanneer je nu die nieuwe bril op hebt gezet, dan kun je zien dat jij en ik feitelijk niets anders zijn dan een wandelend televisie- of radiostation, alleen we zijn ons daar niet van bewust. Maar als je jezelf zo kunt zien, dan kun je je afvragen ‘Waar staat mijn radiostation eigenlijk op afgestemd?’ Op een virus? Vaccins? Of 5G? Want dat is dan wat je je aantrekt en wat je dus om je heen zien. Staat jouw zender echter afgesteld op Liefde, op schoonheid, op harmonie en gezondheid. Op een nieuwe wereld van vrede, harmonie en vrijheid. Een wereld met soevereine wezens, een wereld van vrijheid, waarheid, verbinding en samenwerking, wat denk je dat je dan aantrekt en om je heen ziet?
 
Of zie jij vooral een 1,5 m samenleving?

En stel je eens voor dat jij en ik de kunst verstaan en de kunde hebben om zelf een ander kanaal te kiezen wat zou dat dan voor een kanaal zijn? Want dat betekent dat jij de bewuste schepper bent van jouw realiteit en niet langer een slachtoffer daarvan. Om te groeien in bewustzijn van slachtoffer naar schepper? Creator? 
 
Puur door de taal van het Universum weer te leren verstaan en spreken. Door je bewust te worden van de aard van onze realiteit en jezelf los te maken van de programmering en conditionering. Zodat jij weer een zuivere zender en ontvanger wordt? Die zelf bepaalt op welk kanaal je bent afgestemd? 
 
En dan op die andere manier, via die Andere Weg… The Beauty Way 🌹… Dat is waar ik je graag voor uitnodig…
 
Morgen om 13 uur tijdens de FB Live in de besloten groep de Kracht van jouw Gevoeligheid vertel ik er meer over… Ben je erbij? 
 
In Liefde,
Germaine 🌹

PS 1. Kun je niet live aanwezig zijn? Geen probleem, de opname blijft voorlopig staan zodat je hem op een later tijdstip kunt bekijken.

PS 2. Geen lid van de groep de Kracht van jouw Gevoeligheid? Hier kun je je aanmelden >

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu