in Nieuws & Inspiratie

Hoe het verder ging in Portugal? De route wees zichzelf…

Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder
Lao Tse

Alweer bijna 2 weken terug in Nederland, is Portugal ver weg en tezelfdertijd heel dichtbij… De laatste dagen daar bestonden eruit dat we eigenluck niet precies wisten wat te doen: terug naar huis en ‘vakantiedagen sparen’, op ‘ons’ landje blijven terwijl het officieel nog niet van ons is, een paar dagen naar Frankrijk nog wat vakantie vieren. We wisten het even niet en stonden onszelf ook toe om het even niet te weten. Of zoals de beroemde Lao Tse ooit zei: ‘Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder’. En dat werd het ook.

De ‘break-up’ met de organisatie bracht nieuwe uitdagingen met zich mee wat betreft de overdracht. De oplossing diende zich vrijwel direct aan en vroeg ons nog een aantal dagen in Portugal te blijven om een machtiging te ondertekenen. Dat is zo mooi van zo in het Leven staan en voelen waar de stroom van het Leven je graag wil hebben: je hoeft het ook niet hoeft te weten, het wordt vanzelf duideluck… moeiteloos. 

‘De notaris spreekt geen Engels’, grapte de makelaar, ‘maar dat komt vast goed!’. Oeps… En ja, ook dat kwam goed. Want eenmaal daar – gewapend met allerhande vertaal apps – werden we naast de notaris, verwelkomd door een zeer behulpzame advocate die wel Engels sprak en al onze vragen kon beantwoorden. Ze werd ook helemaal blij toen ze onze line of business zag, we wisselden kaartjes uit en zie daar, een mooi, nieuw contact geboren. Geweldig!

Ja, en dan? Alles is geregeld, de druk is van de ketel, het wachten is nu op de overdracht en dat kan nog wel even duren. Dan toch de bramen bij de moestuin maar alvast een beetje te lijf gaan? Het struikgewas rond de vijver? Of het bramen-, en varenoerwoud bij de rivier? Overigens ter vermaak van de lokale bevolking. Die lachten zich waarschijnluck een breuk toen ze ons in de weer zagen op teenslippers in bikini met werkhandschoenen de bramen uit de bomen trekkend en Jaap in z’n zwembroek met de zeis de overmatige begroeiing te lijf gaan. ‘Automatico!’, ‘automatico!’ riepen ze ons lachend toe. Haha, ja, dat snappen we. Veel handiger, alleen helaas nu nog even niet aan de orde. 

De buurman, de oom van de verkoper, bood ook meteen hulp aan. Hartverwarmend! Dit maakte opnieuw voelbaar en tastbaar hoe de gemeenschapszin hier nog zo duideluck aanwezig is: als buren help je elkaar. Zo mooi ook om te ervaren hoever je komt met handen en voeten – wat handig appjes – maar vooral: een open Hart. En hoe mooi het eigenluck is om op jezelf te staan: als Nederlanders ben je toch geneigd om elkaar op te zoeken en minder te verbinden met de lokale bewoners vooral als je de taal niet beheerst. Nu voelden we de natuurlucke beweging om dit juist wel te doen. Voor hen vanzelfsprekend en een warm welkom, voor ons stedelingen niet altijd. Terwijl dit eigenluck juist veel leuker is.

Een volgende stap die zich aandient: de taal leren! Ik spreek een klein beetje Papiamento (waar veel Portugees in zit), maar daarmee gingen we het echt niet redden. Dus, op zoek naar Portugese les. Mocht je iets weten, we houden ons aanbevolen.

Bottom line: we beleefden nog een paar heerlucke, ontspannen dagen waarin we ons verbonden met het land, de vijver, de rivier (en de bramen J) en waarin we mochten proeven van de gemoedeluckheid van het land en haar bewoners.

Toen we voelden dat het tijd was om de terugreis te aanvaarden, deed ik opnieuw een beroep op onze Magische begeleiders vanuit de Lichtwereld en net als de heenreis verliep de terugreis moeiteloos. Vergezeld van Krachtdieren, Kristallen bol, Nevelen en Engelenwachters en zonder eh… je-weet-wel, reisden we terug naar Nederland en kwam er een eind aan dit Magische Portugese avontuur. Voor nu…

Dus wordt vervolgd…

Todo Amor,
: Germaine. 🌹

PS: Wil jij ook moeiteloos in het Leven staan? In september start Rust & Ruimte Mindset Magic. Een uitgebreide mindset training die je inzicht geeft in hoe ons brein werkt, hoe onze gedachten werken en hoe we zelf onze werkeluckheid creëren. Mindset Magic geeft je de kennis, (wetenschappelucke) informatie en instrumenten om je bewust te worden van jouw gedachten, bewust jou gedachten te kiezen en moeiteloos jouw doelen te realiseren. 
Dit zegt Petra over Mindset Magic: ‘Ik weet nu dat het grootste deel wat je denkt onbewust is. Ik heb geleerd om deze onbewuste gedachten boven water te krijgen. Hoe fijn is het om te leren dat je onbewuste belemmerende gedachten kan omzetten in positieve gedachten.  Ik weet nu dat gedachten je ervaringen in wereld creëren en alles wat ik in de buitenwereld zie komt door mijn bewuste dan wel onbewuste gedachten. Dat besef zet je volledig in je eigen kracht. En dat is zo fijn aan alles wat Germaine aanbiedt. Geen afhankelijkheid van haar of wat dan ook. Nee, ze leert je om zelf je leven in eigen handen te nemen. Het verbaast me ook altijd weer dat wat er ook gevraagd wordt Germaine heeft een antwoord.’
Gedachten en emoties liggen ten grondslag aan ons gedrag met als resultaat dat wat we om ons heen zien. Dus, ben jij er klaar mee om het gevoel te hebben dat je geleefd wordt, dat je een speelbal bent van je gedachten? En ben je eraan toe om vol-ledige verantwoordeluckheid en vol-ledig eigenaarschap over jouw leven te nemen? Zodat jij het leven kunt creëren waar je blij van wordt? Waar je van droomt? Dan is deze training voor jou. Heb je belangstelling voor Mindset Magic en wil je er meer van weten? Meld je dan hier aan voor de mailinglijst > dan houd ik je op de hoogte en krijg je – als je besluit om mee te doen – een leuke korting op de investering in jeZelf.

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu