in Nieuws & Inspiratie

Kiezen voor Liefde…

You’ll see it, when you believe it…

Afgelopen week kwam er een prachtige tekst van Christina von Dreien getiteld ‘Kies voor Liefde’ op mijn pad. Die resoneerde enorm, omdat daarin naar voren kwam wat ik de afgelopen weken ook heb gedeeld in de verschillende FB Lives. Hieronder deel ik haar tekst dan ook heel graag met je. En ik nodig je uit om de FB Live uitzending van vanmiddag te bekijken, waarin we in meditatie de keuze voor Liefde, wat eigenijk de keuze voor jezelf is, maakten. Ook weer om je te helpen bewust te worden van wat er ‘onder de radar leeft’ en heel bewust die keuze te maken…

Lijkt gemakkelijk, is niet altijd waar. Want werkelijk kiezen voor jezelf betekent onvoorwaardelijk houden van jezelf en dat is niet altijd zo vanzelfsprekend. Of zoals iemand ooit eens reageerde toen ik zei: ‘eigenlijk is het niets anders dan jezelf zijn’, met ‘oh, maar dat is moeilijk!’. En ja, ik kan me voorstellen dat je daar zo over denkt, want dat vraagt je bewust te worden van alles wat je niet bent. Ofwel van alles wat je met de paplepel is ingegoten en waarvan je – meestal onbewust – hebt aangenomen dat je dat bent en dat het waar is…

In deze FB Live ook een uitnodiging om in de periode van 1 t/m 21 december elke ochtend in een korte meditatie (+/- 10 minuten) te verbinden met de energie van Liefde, zodat we die frequentie dieper kunnen ankeren in ons lichaam. Bij voldoende belangstelling wil ik hier, tegen een bescheiden bijdrage een aparte groep voor starten. Laat me graag weten of je hier evt. in geïnteresseerd bent.

Hieronder de tekst van Christina:

Kies voor Liefde

Op dit moment horen we bijna niks anders dan over ‘Corona’ en veel van onze gedachten hebben met dit thema te maken. Maar eigenlijk gaat het om veel meer dan alleen maar ‘Corona’ en alles wat daar mee te maken heeft.
De Aarde bevindt zich namelijk midden in een proces van het verhogen van haar frequentie. Deze transformatie betreft niet alleen de Aarde, maar ook andere planeten en het hele Universum. En dit proces is niet te stoppen.
Ook de Mensheid zit midden in dit proces. Het gaat er nu om, dat de zielen, die daarvoor kiezen, ook hun eigen frequentie gaan verhogen. Dat betekent dat we met z’n allen naar meer Liefde gaan.

Er bestaan krachten, ik noem ze ‘het Onlicht’, die proberen om door middel van angst en van lijden de frequentie van de Mensheid laag te houden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door oorlog, maar ook door het hele ‘Corona’-gebeuren op dit moment. Want alle maatregelen die doorgevoerd worden of nog op de planning staan, veroorzaken ongelooflijk veel leed en vertwijfeling.

Het besluit van de Aarde staat vast: Liefde. Maar dat betekent niet dat ook alle mensen dit besluit hebben genomen. Precies dat kunnen we nu doen. Kiezen voor Liefde. En als we dat besluit genomen hebben, dat we in de richting van Liefde willen bewegen, dan moeten we er ook naar handelen.

We willen een Geheelde Wereld. Waarin men elkaar over en weer respecteert en in harmonie leeft. Dat is de wens die we allemaal hebben. Alle mensen die waarheden aan het licht brengen die voor velen van ons tot nu toe verborgen bleven. Alle mensen die thuis zitten en nadenken over hoe de komende maanden te overleven. Alle mensen die het relatief goed vergaat en die positieve gedachten de wereld in sturen. Allemaal willen ze in de kern hetzelfde: een Geheelde Liefdevolle Wereld.

Deze Geheelde Wereld kan alleen ontstaan, als we voor Liefde kiezen en met die gedachte van Liefde precies die dingen doen die voor ons op dit moment goed voelen.
We hebben nu van ieder individu nodig dat hij of zij voor Liefde kiest – want Liefde is de energie die onze Wereld weer in Harmonie brengt.

Het is juist nu zo belangrijk dit besluit voor Liefde heel bewust te nemen, soms zelfs meerdere malen per dag. Steeds weer opnieuw en opnieuw. En elke keer sturen we deze keuze de Wereld in.
We moeten ons daarbij ook eigenlijk niet verbazen als we vaststellen dat onze zogenaamde democratie niet werkelijk in het welzijn van haar mensen is geïnteresseerd, maar meer in het controle hebben en in het toezicht houden. Elk politiek systeem dat geen Liefde in zich heeft, zal nooit het welzijn van de mensen voorop stellen. Maar zal een spel spelen om de illusie overeind te houden dat het om het welzijn van de mensen gaat. Maar de Waarheid is dat het altijd doordrenkt zal zijn van manipulerende invloeden. Want onze regeringen hebben noch het eerste noch het laatste woord in het systeem waarin wij leven. Want ook regeringen ontvangen bevelen van andere instanties, waar velen nog geen weet van hebben.

Als we in Liefde datgene doen waarvan we voelen dat het goed voor ons is, verhogen we onze frequentie. Als we bewust voor Liefde kiezen, betekent dat niet dat we altijd automatisch een goede dag hebben. Misschien voelen we ons soms moe en vinden we dat alles veel te lang duurt. Dan kunnen we proberen begrip voor onszelf te hebben. Want het zijn niet alleen de dingen die we persoonlijk in ons eigen leven tegenkomen die ons energieveld beïnvloeden, maar óók het gehele collectief van de mensheid beïnvloedt ons. Op dit moment zitten er in dit collectieve veld zoveel zorgen, angst en vertwijfeling. En we zijn verbonden met dit veld. Het is daarom belangrijk dat we steeds weer tijd voor onszelf nemen en dat we onszelf telkens aan ons eigen Licht herinneren. En dat we ons afvragen of de spanning die we voelen ook echt van onszelf is, of van het collectief.

Wat ‘het Onlicht’ niet wil, is dat veel mensen wakker worden. Hoe meer angst mensen hebben, hoe verder ze van hun eigen Liefde zijn afgesneden. Daarom ontstaat er juist zoveel lijden.

Maar alle mensen die vredelievend iets goeds doen en zelf de Liefde voelen, kunnen een positieve bijdrage aan het collectief leveren. Zo voel je je zelf meteen beter en andere mensen kunnen makkelijker jouw voorbeeld volgen omdat er al voorwerk is gedaan.

Het maakt niet uit wat je doet, of je je actief inzet of niet: doe het met Liefde. En kies, elke keer opnieuw, voor Liefde.

Christina von Dreien

In Liefde,
Germaine 🌹

PS. Hier de link naar de pagina met een aantal meditaties > die je helpen om te kiezen voor Liefde…

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu