in Nieuws & Inspiratie

Mindset is everything

It’s time… Close the door, change the record. Clean the house. Stop being who you were,
become who you are…’
~ Paulo Coelho ~

Gisteren sprak ik mijn oudste dochter. Ze was helemaal in de wolken want: ze had een nieuwe kamer! Door omstandigheden was ze naarstig op zoek naar een andere kamer en nu had ze er ‘in no time’ een gevonden!

Ik was echt zo superblij voor haar, want ik wist dat er onverwacht best een beetje haast bij was en ik wist hoe graag ze dit wilde. En ik werd nog blijer toen ze tegen me zei: ‘Ik heb het zelf gecreëerd hè mam!’. WAT!?! Drop the mic…!!! Ze ging door: ‘Ik voelde elke avond hoe blij en dankbaar ik was voor mijn kamer hahaha. En toen er achter elkaar een aantal bezichtigingen werden afgezegd, zei ik tegen mezelf: ‘Er is een beter plekje voor me weg gelegd…’.’ Echt hè… 

Ik werd hier zo blij van. Om je eigen woorden en dat waar ik van ‘aan’ ga terug te horen en te zien bij je eigen dochter! In deze tijd!! Wow!!!

Als moeder, en helemaal als een toch wat anders-dan-anders- moeder, geef ik mijn dochters uiteraard zoveel mogeluck mee over ‘de andere kant’, over wat er achter de schermen speelt en over hun eigen creatiekracht. Gedoceerd, althans dat is het streven…

Dat laat onverlet dat ik ze soms met hun ogen voel draaien en denken: ‘Jaaaaa mam… Nu weten we het wel!’. Of zoals vroeger ‘daar heb je jou weer met je Engelen…’

Heel begrijpeluck en ook helemaal goed, maar ook een beetje schrijnend af en toe. Want je wil het graag zo goed mogeluck doen en je wil zo graag dat ze het goed hebben.

Dus toen mijn dochter dit zo spontaan en best trots meedeelde, maakte mijn hart werkeluck een sprongetje. Echt zooooo fijn om terug te krijgen dat je op deze manier echt iets voor je kind kunt betekenen (ja, ik heb mindset werk met haar gedaan en haar het Gedachtenmodel waar ik mee werk geleerd)! En dat ze het ook oppakken! Echt… zo fijn!!

Diep van binnen weet je wel dat ze op hun eigen tijd en op hun eigen manier iets van je kennis en wijsheid meekrijgen, maar toch. Het is echt zo’n heel fijn gevoel om te weten dat je je kinderen zoiets waardevols kunt meegegeven. Zodat ze zelf kunnen ervaren hoe geweldig het is om dingen wel degeluck zelf in de hand te hebben en zelf je werkeluckheid te scheppen. Om die kamer gewoon naar je toe te laten komen! We hadden daarvoor al een beetje geoefend met tentamenuitslagen en rijbewijzen… ;). Heerluck! En echt helemaal geweldig dit! Werd er helemaal blij van, dat merk je!

Mijn gevoel: als dit is wat ik mijn dochters heb kunnen meegeven, dan ‘mission accomplished’ qua opvoeding. Ik bedoel… dan kan ik me als moeder echt niets meer wensen! Een kind dat weet hoe ze haar eigen realiteit creëert, echt hè… Daar hebben we er echt zoveel meer van nodig! Moeders en kinderen! Juist in deze tijd!

Dus dank lieve schat, dank dat ik jouw mama mag zijn, dank voor jouw Licht in mijn leven. Dat we in deze bijzondere tijd naast elkaar mogen wandelen en we heerluck elkaars hand vasthouden. Love you to the Moon and back… 💞

In Liefde,
Germaine 🌹

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu