in Nieuws & Inspiratie

The only way out, is in…

Kijken met de ogen van het Hart…

Onlangs las ik onderstaande reactie op het artikel ‘De kracht van onze bewuste intentie’ waarin ik de Silent Warriors, die stille Spirituele Krijgers oproep om ons bewust te worden van de kracht van onze gedachten, onze bewuste intentie, deze krachten te bundelen, met elkaar te verbinden en bewust de nieuwe wereld tot bestaan te dromen.

Heel mooi en resoneert helemaal.
En toch kruipt er af en toe een 3d stuk in mij naar boven die zegt: ja maar wacht ff….als we niks doen, niks zeggen dan kunnen ze door gaan! Zoals in 40-45 : hadden de razzias gestopt als mensen waren gaan mediteren op een andere uitkomst? Stoppen de bommen met vallen in Syrie als we er geen aandacht aan geven?
Ik denk soms dat we nog een stukje van de puzzel missen. Of…dat wat er gebeurt nou eenmaal moet gebeuren om tot een bepaalde uitkomst te komen. Het is iig een heel interessant thema, zeker voor degenen die al langer geïnteresseerd zijn in het LOA gebeuren.
Ik merk iig dat mijn lijf gewoon letterlijk protesteert wanneer ik in de “tegen” /vecht modus ga. Ik wordt gedwongen steeds in de toeschouwermodus geworpen. En van daaruit doe ik dus mijn bijdrage in het focussen op de “goede afloop”. In het vertrouwen blijven staan. Beseffende dat de mensheid al vele malen op dit soort kruispunten stond.
Dank voor je beschouwing te delen.’ 🙏🏼🦋

Deze reactie nodigde me uit tot een antwoord waarvan ik voel dat dat breder gezien wil worden omdat ik me voor kan stellen dat er veel meer mensen zijn die zich dit afvragen.

Het punt is dat we inderdaad een behoorluck stuk van de puzzel buiten beschouwing laten nameluck de aard van onze realiteit en de Universele Wetmatigheden die hier gelden. Altijd. Of we ons daar nu van bewust zijn of niet. Net als de zwaartekracht, die staat altijd aan. Bovendien zijn we aan het evolueren van het ‘slachtofferbewustzijn’ (het leven overkomt me) naar het ‘creatorbewustzijn’ waarin we ons bewust zijn van de scheppende kracht van gedachten en weten dat wij de schepper zijn van omstandigheden.

Gedachten zijn scheppende krachten en alle creatie begint met een gedachte, het zetten van een krachtige intentie en jezelf afstemmen op de frequentie van vrijheid, liefde, harmonie etc..

Dit is iets heel anders dan niets doen, mediteren of focussen op een goede afloop, waarbij je afhankeluck bent van omstandigheden die je zelf niet in de hand hebt. Integendeel. Want na het zetten van een intentie volgt het nemen van actie. Maar wel geïnspireerde actie. Een groot verschil met actie als reactie op iets wat er buiten je gebeurt.

Creëren is jezelf in resonantie brengen met jouw creatie. Met dat gevoel van die vrijheid, liefde of harmonie die je graag om je heen wil zien. Dat betekent dat we alles wat die frequentie in de weg staat, in onszelf opruimen. Dat we (net als die leeuwin1) onze angsten aankijken en transformeren en ons ten diepste bewust worden wie en wat we in werkeluckheid zijn.

Dan word je nameluck onbevreesd. Dan doe je niet meer mee met al die gekkigheid en neem je actie. Geïnspireerde actie dit keer. Actie vanuit het Hart, actie gedreven door passie. Dat is een hele andere actie dan het reageren waar ik het eerder over had. En dat is nu nodig: dat we in actie komen en opstaan, onbevreesd, in je kracht, rug recht. Gaan staan voor onszelf en onze kinderen. Liefde in Actie. Ik bedoel, als je peuter in het water valt, ga je toch ook niet op de kant zitten mediteren?

De weg leidt echter eerst naar binnen want op het moment dat jij de intentie zet om te resoneren op Liefde en harmonie, zal het Universum alles onder je aandacht brengen wat je daarvan weerhoudt. Zodat je het kunt zien, omarmen, loslaten en transformeren. Zodat de angst oplost en je Hart opent. Dus ja, eerst naar binnen en daar onze demonen bestrijden. Heb je ze niet meer in je, dan zie je ze ook niet meer om je heen, want er is geen match meer in frequentie en dus in aantrekking. Wat je dan ziet, is de wereld zoals die is met één groot verschil: zonder angst. En zonder angst in vertrouwen zijn (en actie nemen) voelt heel anders dan in vertrouwen zijn terwijl van binnen angst heerst. Bovendien neemt onze creatiekracht vele malen toe, wanneer we vanuit verbinding actie nemen en co-creëren. Verbinding met de Aarde, het Universum, je (Hoger)Zelf en vooral met elkaar.

En dat is wat anders dan wat je ook vaak in comments ziet: ‘vooral positief denken, leuke dingen doen, loving kindness, etc..’ Allemaal puppy’s en rainbows. Wegkijken van dat wat niet fijn voelt. Helaas gaat het daarmee niet weg. Want dat gevoel zit in jou, niet in de buitenwereld. De buitenwereld laat het je alleen maar zien. En zolang we er roze verf overheen smeren, blijft het daar ook rustig zitten en doet het zijn werk. En blijven we het (onbewust) ook aantrekken. Dus nee, niet onderdrukken of ervan weg lopen, maar aankijken, recht in de ogen, als die Silent Warrior2), als die leeuwin. Om het te zien, te doorvoelen en vervolgens los te laten. Zonder drama, gewoon zoals het is. Een ontbrekende schakel in de Law of Attraction. Transformeer je die innerlucke oorlog niet, dan blijf je hem ontmoeten in de buitenwereld. Ongeacht de hoeveelheid positieve gedachten die je ertegenaan gooit.

Vanmiddag trok ik een kaart voor de groep de Kracht van onze Bewuste Intentie (met dank aan Fi de Wit die dit geweldige deck onder mijn aandacht bracht). Het was de ‘Hunter’ en zijn (korte) boodschap: ‘Track Down Your Fears and Desires’. Hmmm… toeval?

Het Universum en de Aarde spreken met ons, continue. In de natuur, onze dromen, onze gedachten, ons gevoel, onze intuïtie. Wij zijn alleen verleerd om deze Taal te verstaan omdat we post hebben gevat in ons hoofd en veelal niet meer in verbinding zijn met het Weten van ons Hart. Want het is de Taal van Liefde. Deze tijd nodigt ons stuk voor stuk uit om die innerlucke weg weer te gaan. Te her-inneren wie en wat we ten diepste zijn en wat we hier te doen hebben. En dat is creëren. Leven in overvloed en creëren. De Dans van Creatie, de Dans van het Leven weer aangaan, iets wat ons vanaf het vroegste begin is afgeleerd. 

Weer open en ontvankeluck worden als een kind. Alles wat je geleerd hebt, in twijfel trekken en je weer verbinden met de Wereld van Magie… want die is echt… Alleen niet in deze dimensie… Daarvoor is het nodig om een ander perspectief te kiezen. En om te kijken met andere ogen: de ogen van het Hart…

Namasté,
Germaine 🌹

1)  Bewust en spiritueel zijn betekent niet dat je niet boos mag worden
2) De Spirituele Krijger 

PS 1: Yep, ‘luck’ in plaats van ‘lijk’, I know #BreakingTheSpell

PS 2: A.s. donderdag om 19 uur openen we de ‘nieuwe’ Facebook groep met een mooie ceremonie. We openen Sacred Space, verbinden met elkaar en zetten onze intentie. Je bent hierbij van harte welkom. Dit evenement vindt plaats binnen de groep de Kracht van onze Bewust Intentie. Ben je geen lid maar voel je dat je hierbij wilt zijn: je bent van harte welkom in de groep. Mocht je er fysiek niet bij kunnen zijn, achteraf plaats ik een replay. Buiten dat: door vooraf je intentie te zetten om met het live moment te verbinden, ga je gewoon mee in de energie. Dit geldt ook als je geen lid wilt worden maar wel een intentie wilt neerzetten voor de tijd die komt. Heerluck hè, da’s de energie van de nieuwe tijd 😉🌹

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu