in Nieuws & Inspiratie

[Video] Nieuwe Maan Meditatie 24 maart 2020

At the New Moon my Spirit is renewed,
I celebrate beginnings and set new goals.
My creativity surges now, as the Muse
moves my hand in new directions.
‘I am reborn and as the Moon waxes
I charge all work begun tonight
with Love and focused intention.’
So it is

De Nieuwe Maan staat traditioneel voor het geboorte geven aan nieuwe dingen. In deze tijd kan dat wat controversieel overkomen. Als je om je heen kijkt, kan jouw ervaring zijn dat er juist van alles aan het afsterven is, aan het omvallen. Je oude vertrouwde leventje staat waarschijnlijk op z’n kop, alles is anders, alles wordt op de een of andere manier aangeraakt door de situatie waarin we ons bevinden. Onze oude manier van doen en zijn, is aan het afsterven.

Wanneer je weet, je herinnert dat we (nog steeds) onderdeel zijn van de natuur en dat dood en geboorte natuurlijke cycli zijn, dan stelt dat weten je in staat de veranderingen die zich momenteel voltrekken op een andere manier te ervaren. Als het sterven van het een, ja, maar ook als de geboorte van iets heel nieuws. Punt is dat we dit nieuwe nog niet kunnen zien, voelen en ervaren, omdat het er nog niet is en dat brengt heel veel onrust, angst en onzekerheid met zich mee als je niet verbonden bent met je Hart, met je intuïtie.

Net zoals je een bloembol in het najaar in de grond stopt en van binnen weet dat daar in het voorjaar een mooie bloem uit groeit, weet je ook dat de bol tijd nodig heeft om te groeien en tot bloei te komen. Zo is het ook met de Nieuwe Tijd: die is net als die bloembol al lange tijd onder de oppervlakte aan het groeien, om zich nu, in deze tijd eindelijk te laten zien.

Ben je verbonden met je Hart, dan kun je in hoopvolle afwachting zijn van wat er geboren wil worden. Dan kun je dit voeden met jouw liefde, aandacht en geduld ook al zie je nog niets. In jou is het diepe weten van wat er komt en zonder dat er iets zichtbaar is, voel je de opwinding en heb je vertrouwen…

Ben je niet verbonden met je Hart, dan kun je deze periode heel anders ervaren. Ben je misschien boos dat er nog niets te zien is of dat het zo lang duurt. Ben je ongeduldig en heb je geen vertrouwen en graaf je de bol misschien wel voortijdig op. Of ben je bang dat ie niet opkomt en maak je je zorgen. In plaats van een vreugdevolle verwachting is de bol dan verworden tot een bron van zorg, irritatie, angst en willen controleren. Terwijl deze bol alles in zich draagt om volledig op eigen kracht tot bloei te komen. Als jij en ik het maar zouden toestaan…

En zo zie ik ook deze Nieuwe Tijd: als iets dat al lange tijd aan het groeien is en nu in het vroege voorjaar eindelijk zichtbaar wordt.

Maar voor het nieuwe om geboren te worden, is het nodig dat het oude afsterft in de natuur en ook in onze samenleving. De veranderingen die gaande zijn brengen veel onzekerheden, twijfel en angsten met zijh mee. Het oude sterft af, het nieuwe is nog niet zichtbaar en tastbaar. Voor veel, heel veel mensen geeft dit angst omdat ze niet verbonden zijn met hun Hart en hun eigen diepe weten.

Oude denkbeelden, overtuigingen en vooral angsten komen nu naar boven om gezien en losgelaten te worden. Deze veranderingen brengen zoveel onrust en zoveel angst met zich mee dat het lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Wat is waar en wat niet? Er is zoveel informatie dat je dit niet meer kunt weten met je hoofd, dat zit vol met talloze gedachten. Het is een uitnodiging om naar binnen te keren en weer te gaan weten met je Hart. Weer te voelen wat waarheid is en wat niet. En om in alle turbulentie verbonden te blijven met dat diepe Weten van je Hart dat precies weet wat er aan de hand is en zich ook in die omstandigheden rustig en tevreden kan voelen. Ook al is het nieuwe nog niet zichtbaar…

Rustig en tevreden, ook, juist, in de chaos die aan iedere verandering voorafgaat. Een Hart dat weet dat voor het nieuwe om geboren te worden, het afsterven van het oude noodzakelijk is.

Hoe onderga jij dit proces? Ervaar je vooral angst en onzekerheid? Sta je jezelf toe om dit te voelen? Of voel je van binnen de opwinding? De opwinding voor het onbekende, het nieuwe? Of trek je je terug en laat je alles gelaten over je heen gaan uit angst voor wat er gebeurt als je jezelf toe zou staan om te voelen?

In de energie van de Nieuwe Maan van vandaag, een Supermaan, wat betekent dat de Maan heel dicht bij de Aarde staat en de energie heel duidelijk voelbaar is, bij deze Nieuwe Maan wil ik juist nu, in de slipstream van de Equinox, stilstaan bij wat er geboren wil worden.

Welke nieuwe dingen, welke nieuwe tijd, welke nieuwe inzichten en welke nieuwe wereld willen er geboren worden?

Om daar contact mee te kunnen maken hebben we eerst ruimte nodig. Ruimte om te ademen, ruimte om te herinneren, ruimte om te weten. Ruimte vrij van collectieve angst en onzekerheid. Ruimte voor jezelf, voor jouw Zijn en voor jouw dromen. Daar beginnen we mee. Met het loslaten van zwaarte, van angsten, onzekerheid, zorgen en stress. Van gedachten en piekeren, van twijfel. Allemaal energieën die, als je gevoelig of hooggevoelig bent, enorm diep bij je binnen kunnen komen en je danig uit balans kunnen brengen.

We laten het los om nadat we ruimte hebben gecreëerd, te stappen in de energie van wat er geboren wil worden. Niet alleen in jou, maar in het collectief en in de wereld. Zodat jij een voelbaar en tastbaar anker hebt van die prachtige bloem die aan het ontspruiten is. In jou en om je heen. En nee, met je fysieke ogen kun je hem misschien nog niet zien, maar met je Hart kun je hem wel degelijk voelen.

Dat is mijn uitnodiging.

Nieuwe Maan Meditatie 24 maart 2020

In Liefde,
Germaine 🌹

PS: Morgen om 13 uur een Facebook Live Q&A waarin ik inga op jouw vragen vanuit dat andere perspectief

PPS: a.s. donderdag om 15 uur de gratis Masterclass Gevoeligheid & Hooggevoeligheid, hoe herken je dat. Deze Masterclass is op Zoom. Aanmelden & registreren kan hier: http://bit.ly/masterclasshooggevoeligheid

PPPS: a.s. vrijdag om 10 uur een Support Circle op Facebook om je te helpen deze turbulente tijden te navigeren, angst & stress los te laten en je immuunsysteem te boosten.

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu