in Nieuws & Inspiratie

Voel jij je nog steeds slachtoffer?

Als je niet verandert wat je vandaag doet, ziet je toekomst eruit als gisteren…

Ben jij er klaar mee om je slachtoffer te voelen? Het gevoel dat je niets in de hand hebt? Dat je bent overgeleverd aan mensen, situaties, omstandigheden? De kinderen? Je werk? Je partner? De tijd…?

En ben je er klaar voor om de regie van jouw leven in eigen hand te nemen? En ook bereid om daarvoor in actie komen? Om dingen anders te doen? Om je te openen naar de mogelijkheid dat het ook anders kan? Een totaal andere zienswijze? Een totaal ander perspectief?

Als dit het geval is, ben je aan het juiste adres. Vaak raak je als gevoelig of hooggevoelig mens volledig verstrikt in wat het leven allemaal op je pad brengt. Zonder dat je je daarvan bewust bent, neem je zoveel meer waar dan alleen met je fysieke zintuigen. Onbewust bestaat het leven uit zoveel meer dimensies dan je is geleerd. En als je dat niet weet, geeft dat heel veel onrust en stress.

Iemand zegt het een, maar je voelt iets heel anders. Wat is nu waar? Waar luister ik naar? Kan ik dit zeggen? Is dit niet raar? Ben ik raar? Allemaal vragen die speelden in mijn leven en die ervoor zorgden dat ik hopeloos verstrikt raakte in het bestaan van alledag. Ik deed ontzettend mijn best om te voldoen aan alle verwachtingen en tegelijkertijd voelde ik diep van binnen dat dit zo niet klopte en dat dit zo niet de bedoeling was. Alleen was ik zo druk en werd ik zo in beslag genomen, dat ik dit gevoel niet eens kon benoemen of herkennen. Ik voelde alleen een continue onderstroom van stress. Ik dacht dat dit bij het leven hoorde, dat dit normaal was.

Het gevoel van stress, van niet voldoen aan, van nooit genoeg… van zelf niets in de hand hebben, van altijd overgeleverd zijn aan de mening van anderen, mijn partner, familie, vrienden, collega’s… Overgeleverd aan mijn lichaam dat een totaal eigen leven leidde en allerlei enge ziektes kon krijgen… Allemaal dingen waarvan ik dacht dat ik daar niets aan kon doen. En wat heel onrechtvaardig was, want ik deed toch zo mijn best?

Ik was het slachtoffer van mijn omstandigheden. Slachtoffer van een grote boze buitenwereld waarin wat ik ook deed, niet goed of niet goed genoeg was. Waar ik niets aan kon doen en waar ik bovendien ontzettend moe van werd.

Wat ben ik blij dat ik inmiddels alweer jaren geleden ontdekte, dat er zoveel meer is in deze realiteit dan we denken. Dat ik de wereld van energie ontdekte, van aura’s en chakra’s en de oneindig liefdevolle wijsheid van de Inca’s.

Dat ik, door radicaal actie te nemen, mijn leven volledig om kon gooien en mijn Leven kon gaan leven. Kon gaan doen wat ik hier te doen heb, ontdekte dat (en hoe) ik mijn eigen werkelijkheid creëer en dat ik oneindig krachtig ben. Dat ik door volmondig ‘ja’ te zeggen tegen mezelf en in die trein, die achtbaan te stappen (ook al had ik geen idee waar de reis naartoe ging) toestond dat het Leven me daar bracht waar ik hoorde te zijn in plaats van daar waar ik dacht dat ik hoorde te zijn. Zodat ik kon gaan doen wat ik bedoelt ben te doen…

Was het altijd leuk, lief en aardig? Nee, zeker niet. Het was – en is – een intense reis. Een reis van keuzes en afscheid, van eindes en nieuwe beginnens, van vreugde en verdriet. Van liefde, eindeloze verwondering, diepe dankbaarheid en magie. Het was – en is – een Reis van Leven. Een Reis die ik voor geen goud had willen missen. En een reis die zo oneindig veel meer voldoening bracht en brengt dan mijn ‘vorige leven’ als slachtoffer… slapend… gevangen in gedachten… in de matrix…
Okej, het is wel een Reis voor Helden…

Maar, voelt dit als jouw Reis? Ben jij er, aan het begin van dit nieuw jaar en nieuwe decennium, definitief klaar mee om altijd maar slachtoffer te zijn en wil jij de regie van jouw leven weer in eigen hand? Losbreken van alles wat niet ‘jij’ is en je Leven ten volle gaan leven? Als je hier volmondig ‘ja’ tegen kan zeggen, dan help ik je daar graag mee. Samen met de Lichtwereld en al die oneindig liefdevolle wezens die voor je klaarstaan, als je maar de bereidheid hebt om je daarnaar te openen. En voorgoed afscheid te nemen van het slachtoffer in jou.

Als niets meer vast staat, is alles weer mogelijk…

Gisteren was het Nieuwe Maan. Een Nieuwe Maan in Waterman (mijn Sterrebeeld). Een Maan die staat voor een nieuwe start, een fris nieuw begin en een Maan die de energie van verandering brengt, net als ik. Surf je mee op deze energie? Neem jij de regie over de rest van jouw leven weer in eigen hand?

Neem dan ook nu meteen actie en maak een afspraak om te kijken hoe ik je daarbij van dienst kan zijn. No more excuses, hier de link naar mijn agenda.

Ik ont-moet je graag… en in Liefde,
Germaine 🌹

PS: ken je iemand die uit de slachtofferrol wil stappen en in zijn of haar kracht? Voel je vrij om dit bericht te delen…

PPS: Natuurlijk kan hij of zij ook meteen een afspraak maken 😉

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Categorieën

Meer berichten in: Nieuws & Inspiratie
Menu