in Workshops

Hooggevoeligheid als Kracht…

Hooggevoeligheid als Kracht – een weg naar bewustwording van je innerlijke wijsheid en intuïtie…
Een pad van transformatie, een pad terug naar jeZelf…

Here is my secret, a very simple secret…
It is only with the heart, that one can see rightly.
What is essential is invisible to the eye…
~ Le Petit Prince ~

Hooggevoeligheid als Kracht is meer dan een cursus waarin je technieken leert en vaardigheden ontwikkelt. Het is een pad van transformatie, van groeien in bewust Zijn. In deze cursus leer je transparant zijn, een kanaal zijn, jeZelf zijn.
Zodat je weer contact kunt maken met jouw authentieke Zelf en je jezelf weer toestaat op je gevoel te vertrouwen. Dat je weer contact maakt met je passie, je blijdschap en vervolgens gaat doen wat je hier te doen hebt, vanuit je Hart… Want wanneer jij jezelf weer toestaat je Hart te volgen en jezelf te zijn, dan doe je hier vanzelf precies dat wat jij hier wilde doen… en dat brengt vervulling…
We werken met je intuïtie, met je gevoel. Je bewust worden van jezelf, jouw eigen energie en de energie om je heen. En daarmee niets anders dan het worden van je ware Zelf. Hetzelfde Zelf dat je hier naar deze pagina’s heeft gebracht ;-).

Als je hooggevoelig bent en niet bekend bent met de energetische werkelijkheid, is de kans groot dat je juist veel last hebt van die gevoeligheid. Ben je bezig met ‘overleven’ in plaats van je leven ten volle te leven… Terwijl die gevoeligheid juist je kracht is!

Je bent bijvoorbeeld gevoelig voor stemmingen, je voelt dat wat iemand zegt, niet overeenkomt met de werkelijkheid. Je hebt een sterke intuïtie maar durft hier niet naar te luisteren of er woorden aan te geven. Het kost moeite om bij jezelf te blijven, om overeind te blijven. Je voelt je misschien uitgeput, leeg getrokken door de mensen om je heen, door je werk. Je hebt moeite om je te concentreren, te ontspannen, te slapen… En die gedachten, die gaan maar door…

Je kunt ervoor kiezen om dit ongemak te accepteren en je ogen gesloten te houden voor de energetische werkelijkheid. ‘Hup, schouders eronder en gewoon doorgaan’, waarschijnlijk uiteindelijk ten koste van jezelf. Alleen daarmee verdwijnt deze andere werkelijkheid niet. Integendeel. Want in deze bijzondere tijd waarin we leven, wordt ze per dag duidelijker waarneembaar, voelbaar… de sluiers worden almaar dunner.

Je kunt er ook kiezen het heft weer in eigen hand te nemen. Niet door deze andere werkelijkheid te negeren, maar juist door je hiervan bewust te worden. Bewust te worden van de invloed die ‘niet-eigen’ energieën hebben op jouw Wezen, jouw lichaam, jouw gemoedstoestand. Door weer te leren luisteren naar je gevoel, je intuïtie, de stem van je Hart. Want dat is de wijze waarop je intuïtie met je spreekt, in een universele taal, via het gevoel, in de Taal van Liefde.

En dat is wat we eigenlijk doen in deze cursus, je leert weer contact te maken met je gevoel, je leert weer luisteren naar je intuïtie en daar ook op vertrouwen. Je leert je eigen energieveld kennen, de kracht van gedachten en de invloed daarvan op jouw wezen. Je maakt contact met het energieveld van een ander en met jouw eigen team van begeleiders vanuit de Lichtwereld. Zodat je steeds bewuster wordt van wat er om je heen is, hoe hiermee om te gaan en welke boodschap erin verborgen ligt. Boodschappen die je intuïtie en de Lichtwereld je aanreiken.

Om deze boodschappen zuiver te interpreteren is het nodig dat je eigen straatje ‘schoon’ is, of in ieder geval, zo schoon mogelijk. Dat je als een holle boom bent. Zodat jouw gedachten, emoties en overtuigingen niet in de weg staan van de boodschappen die je ontvangt. Vandaar dat het een pad van transformatie is, waarin je groeit in bewust Zijn en in Heelheid. Alles wat een zuivere doorgifte in de weg staat, zal naar je bewustzijn komen. Je wordt je bewust van blokkades in je eigen energieveld en leert deze te helen. En je groeit steeds meer terug naar jezelf… je ware Zelf…

Zodat jij na afloop op een andere, meer bewuste en vervullende wijze in het leven staat. In verbinding met en vanuit jouw Wezen, jouw kern. Want dat is waar we naar op zoek gaan, naar jouw essentie, jouw kanaal-zijn en daarmee naar jouw Heelheid.

Wat gaan we doen…
We werken met het energieveld en het gevoelslichaam en je leert de energie kennen die in je aura aanwezig is. Je leert je eigen energie steeds beter kennen en hoe deze te openen en te sluiten. Je traint je innerlijke zintuigen in het innerlijk zien, voelen, horen en ruiken en maakt contact met jouw spirituele begeleiders. Je leert je te centreren en af te stemmen. Iedere keer gaan we een stapje verder in het ervaren, het voelen en waarnemen van energie.

Waardoor je steeds bewuster wordt van de ons omringende energieën en je intuïtie zich steeds verder ontwikkelt. En jij je steeds meer bewust wordt van wie en wat jij in werkelijk bent. Je groeit in bewust Zijn en krijgt er bovendien een hele wereld bij: de wereld van energie, de Lichtwereld, een Magische wereld!

Samen met gelijkgestemden werken we in de energie, samen leren, lachen en soms samen huilen. Gedragen door de energie van de groep, kun je in korte tijd, grote stappen zetten. Gelijkgestemden, met elk een eigen pad en eigen processen.

Je leert vooral door te doen, te ervaren en door ervaringen uit te wisselen. In een veilige omgeving oefen je jezelf erin om de verschillende energieën te ervaren. En zet je telkens een volgende stap in je ontwikkeling. Waardoor je je steeds bewuster wordt van de energievelden om je heen, steeds meer in je kracht gaat staan. Je leert jezelf gronden, je energieveld te openen en te sluiten en contact te maken met de Lichtwereld. De geleide meditaties zijn helend en bereiden jouw energieveld en jouw bewustzijn voor op een zuiver contact met jezelf en de Lichtwereld. Zodat je steeds meer zicht krijgt op en vertrouwen in je eigen kwaliteiten. Omdat we altijd van elkaar leren, is er in de cursus ruimte voor vragen, het delen van ervaringen en het doorprikken van illusies…

Kenmerkend voor mij is dat ik me vooral laat leiden door wat zich in het moment aandient en wat nodig is voor de groep. Mijn intentie is een veilige ruimte te creëren waarbinnen iedereen zichzelf kan zijn, zijn ware Zelf dan… Een ruimte die op de groep is afgestemd en waarbinnen diepe verbindingen en transformaties tot stand kunnen komen.

Dus, als je er klaar mee bent om je als een speelbal heen en weer te laten slingeren op de zee van energieën om je heen en je er klaar voor bent om zelf weer de regie over jouw leven te hebben, dan is deze cursus een overweging waard…

De cursus bestaat vooralsnog uit 3 hele dagen en 2 persoonlijke sessies (1 intake en 1 ter afronding).

Praktisch…

Duur: 3 zaterdagen (10-16 uur) en 2 persoonlijke sessies
Groep: 6-8 deelnemers
Bijdrage: zie tarieven
Data: zie agenda

Reacties van deelnemers op andere cursussen vind je bij de Feedback.

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu