in Workshops

Omgaan met (hoog)gevoeligheid voor jongeren (13-18 jaar)

Forrest, wat wil je later worden?
‘Later worden…? Blijf ik dan niet mezelf…?’
uit: Forrest Gump

Heb jij soms moeite om ‘bij jezelf’ te blijven? Voel jij stemmingen aan van anderen of voel je dat er spanningen zijn tussen mensen? Weet je soms wat anderen denken, ook al spreken ze dat niet uit? Of zie of voel je energieën om je heen? Of om anderen? Kun je boos of verdrietig worden als je ziet dat mensen elkaar, dieren of de natuur slecht behandelen of zelfs beschadigen? Of als iemand niet de waarheid spreekt?

Als je een van deze dingen herkent, is de kans groot dat je (hoog)gevoelig bent. Een prachtige en waardevolle eigenschap. En een eigenschap die steeds meer voorkomt onder kinderen en jong volwassenen. Maar je kunt hier ook last van hebben. Het kan zijn dat je vaak moe bent, moeite hebt om je te concentreren of slecht kunt slapen. Misschien voel je je zelfs eenzaam, niet begrepen, anders dan anderen. Of angstig als je dingen ziet die anderen niet zien. Alsof er iets mis is met jou…

Nou laat mij je verzekeren, er is helemaal niets mis met jou! Integendeel zelfs. Je bent gewoon heel gevoelig. Veel gevoeliger dan andere mensen. En je neemt de wereld om je heen op een andere manier waar. Veel meer via je gevoel en je intuïtie. Maar als je niemand om je heen hebt die dat begrijpt, waarmee je dat kunt delen en die je daarbij kan helpen, dan kan het gebeuren dat je aan jezelf gaat twijfelen of onzeker wordt.

Speciaal om jongeren zoals jij hierbij te helpen, organiseer ik deze. In deze cursus help ik je om te begrijpen wat je nou precies voelt, ziet of ervaart. Door met je mee te kijken. En ik leer je hoe je hier mee om kunt gaan. Ook maak je in de cursus kennis met anderen die ook gevoelig zijn en misschien wel hetzelfde meemaken. En kom je er waarschijnlijk achter dat je niet de enige bent die dit soort ervaringen heeft. Natuurlijk ieder op zijn of haar eigen manier. Dat kan vaak prettig zijn, om te weten dat je niet de enige bent. Bovendien kun je dan van elkaar leren. En ervaar je in de cursus dat in die gevoeligheid ook kracht schuilt, dat je nooit alleen bent en dat je niet bang hoeft te zijn voor energieën om je heen.

In de cursus doen we oefeningen en meditaties waarin je jouw energie en de energieën om je heen steeds beter leert kennen. We creëren een veilige omgeving met ruimte om te delen wat je hebt ervaren (als je dat wilt). Je hoort ook de ervaringen van anderen en daar kun je vaak veel van leren. En je kunt al je vragen stellen. Tijdens de bijeenkomst zelf of achteraf per mail of via de telefoon. Maar net wat jij prettig vindt.

De cursus is bedoeld voor (hoog)gevoelige jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Wil je weten of je (hoog)gevoelig bent? Op internet staan HSK tests (HSK staat voor High Sensitive Kids ofwel hooggevoelige kids). Maar ook als je niet in deze categorie valt en je vindt het gewoon leuk om samen met anderen bezig te zijn met energie en met je intuïtie ben je van harte welkom!

Bij de cursus hoort een ouderworkshop (eenmalig). Hier kunnen je ouders terecht met mogelijke vragen die ze hebben over de omgang met of begeleiding van jou.

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu